Search
Close this search box.

YU-hallikausi käynnistyy hiljalleen

Erityisjärjestelyt ja perumiset ovat leimanneet tämän talven hallikilpailukautta. Pommin nuorille hallikausi ei ole kilpailullisesti ollut niin merkittävä kuin kesä mutta harjoituksellisesti pieni rytminvaihdos tekisi silti terää. Kisat ovat kuitenkin olleet kortilla, joten pääosin on tyydytty muuttamaan harjoittelua enemmän kilpailullisempaan suuntaan.

Tässä raportti tähän mennessä tapahtuneesta:

Pajulahti 31.1.: Luukas Kemppainen ja Rico Sievänen pääsivät kutsukilpailussa juoksemaan ennen muita omassa erässään 60m juoksun. Tuloksena Lukelle oma ennätys 7,63 ja Ricolle kutkuttavan lähelle kahdeksan sekunnin rajaa 8,02, joka on toki oma ennätys myös.

Pajulahti 14.2.: Nastolassa opiskeleva ja asuva Anniina Haapala juoksi kauden avauskisansa ja sijoittui naisten 60 metrin ensimmäisessä juoksussa sijalle 4. ajalla 8,22. Tämä jää hänen viime talvena juoksemastaan ennätyksestä vain neljä sadasosaa.

Tampere 18.2.: Pirkkahallissa järjestettiin kansalliset hallikisat, joihin piti lähteä isolla porukalla, mutta järjestäjät rajoittivat osallistumista ja ilmoittivat tästä lopullisesti harmittavasti vasta kilpailupäivänä aamupäivällä. Mukaan pääsivät Anniina, Luukas ja Rico. Ekana starttasi Anniina, joka epäonnistui lähdössä ja ei päässyt sen jälkeen oikein ”juoksun päälle”. Aika 8,37 ei saanut Anniinaa tyytyväiseksi. Toki se kertoo tämän lyhyen matkan herkkyydestä.

Rico oli mukana ekassa erässä P17-sarjassa ja odotukset kahdeksan sekunnin alituksesta väreilivät ilmassa. Näin kävikin, vaikka poika kimposi lähdössä pystyyn kuin vieteriukko. Aika 7,98 alitti kuitenkin tavoitteen reilusti ja juoksu antoi odottaa hyvällä lähtökiihdytyksellä tästä lohkeavan vielä pois rutkasti.

Luke oli mukana kuumassa erässä ja olisi saanut ensimmäisellä yrityksellä hyvän lähdön, mutta se ammuttiin takaisin. Toisessa lähdössä hän ei oikein onnistunut ja jäi hiukan. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä on hänelle epäonnistunut lähtö. Tasaisessa rintamassa pojat tulivat maaliin ja Luke juoksi ajan 7,58 joka on jälleen uusi ennätys. Loppusijoituksena Ricolla 18, ja Lukella 12. Kärkikymmenikkö oli kahden kymmenyksen sisällä ja kaksi sadasosaa kovempaa juoksemalla Luke olisi ollut yhdeksäs. Tasainen kisa siis pojilla.

Seuraavana kisana tällä kolmikolla on junioreiden SM-kisat Tampereella helmikuun viimeisenä viikonvaihteena ja lajeina ovat pikamatkat edelleenkin.

Anniina, Luukas ja Rico Tampereella 18.2.2021