Search
Close this search box.

Yleisurheilijoilla oli menestyksekäs viikonloppu

3.-5.7. kisattiin ahkerasti. Tuusulassa KUY-games kisoissa oli mukana kuudensadan osallistujan joukossa viisi Pommin urheilijaa. Kisat alkoivat perjantaina 15-vuotiaiden poikien pituushypyllä, johon ottivat osaa Benedict Seppälä ja Luukas Kemppainen. Bene pomppi toisella hypyllään uuden ennätyksensä 561, joka riitti kolmossijaan. Lukella oli hieman vaikeuksia saada askelta nappiin, mutta tulos oli kuitenkin 536 ja sijoitus kuudes. Benen tulos on luonnollisesti kauden kärkitulos Suomessa ikäluokassa.

Lauantaina kolmikko Bene, Luke ja Valtteri Virtanen matkasivat kisapaikalle ottaen samalla tuntumaa Maununkartanon hulppeisiin portaisiin. Iloa matkalla aiheutti se, että saimme raportin Sastamalasta, missä sateisissa ja tuulisissa oloissa Veera Reponen oli juossut kovan kisan kolmoseksi uudella ennätysajalla 12,94. Tulos oli samalla Veeran ensimmäinen 13 sekunnin alitus.

4.7 ohjelmassa oli Lukella 300m, jossa hän lähti tavoittelemaan A-luokan rajaa 40,60. Se onnistuikin; maltillisen alun jälkeen Luke tuli etusuoralle kaarteesta mainiosti ja juoksi kisan kakkoseksi ajalla 40,02. Kisan voitti Waltteri Koenkytö Espoon Tapioista ajalla 38,82. SM-kisarajan puhkaisemisen myötä jäi kuitenkin toinenkin tavoite , eli alle 40 sekunnin aika. Tämä tulee tänä kesänä kyllä alittumaan reilusti, jos poika muutoin kunnossa pysyy. Benen sarjan kuulantyönnön alkaessa kiihtyi myös vesisade ja kisan olosuhteet olivat jo varsin hankalat. Urhoollisesti pojat kuulaa pukkasivat ja voittajaksi selviytyi Bene varsin selvällä, eli kahden metrin erolla kakkoseen, Tulos oli tällä kertaa 11,73.

Sunnuntai 5.7. valkeni harmaana ja aamuverryttely tehtiin sateessa, Kevyen liikenteen alikulkutunneli kelpasi mainiosti venyttelypaikaksi… Kisapaikalle saavuttaessa aurinko näyttäytyi ja kuivasi märän radan lähes täysin ennen juoksujen alkua.

Ensin tulessa oli Luke, jolla tuli ylimääräisiä liikesarjoja 100m juoksussa 20m kohdalla. Hieman juoksu tästä häiriytyi ja vielä 10m ennen maalia näytti siltä, että hän jää kisassa neljännelle sijalle. Juoksun loppu kulki kuitenkin mainiosti ja hän nousi viimeisellä viidellä metrillä tiukassa kisassa kolmanneksi. Kakkossijaankin jäi vain neljä sadasosaa. Ajat pojilla jäivät tällä kertaa ennätyksistä. Luken aika oli 12,21. Voittaja Kalle Hirvi Kirkkonummelta juoksi ajan 12,05.

Toisena juoksuvuorossa oli Valtteri ja matkana jälleen 100m. Hän saikin mainion lähdön ja kiihdytti kisan kakkoseksi uudella ennätysajallaan 12,44. Kisan voitti Orimattilan kova yleisjuoksija Joonas Kumpulainen uudella ennätysajallaan 12,17. Kolmosjuoksijan aika oli 12,74 joten kärkikaksikko oli varsin selkeä.

Innolla odotimme Veeran juoksua, koska hän oli eilen juossut uuden ennätysaikansa ja vastassa oli Espoon Tapioiden Elmiina Siikala, joka oli edellisenä päivänä jäänyt Veeran taakse kesän tilastossa. Hienosti Veera jälleen starttasi ja johti kisaa puoleen väliin saakka mutta sitten Elmiina tuli edelle. Tytöt juoksivat hienot ajat; Elmiina ennätyksensä12,87 ja Veera jälleen alle 13 sekuntia ajalla 12,96. Tässä oli kilpailun selkeä kärkikaksikko.

Benen juoksu oli iltapäivällä. Välissä käytiin ”snäkillä” ja sitten odoteltiin Beneltä sään jälleen lämmettyä kovaa aikaa 60m juoksussa. Emme turhaan, sillä pienistä lähtövaikeuksista selvittyään Benen kiihdytys ja varsinkin täyden vauhdin juoksu oli sähäkkää. Ajaksi katsottiin kuvasta 7,69, joka tarkoitti sitä, että Lahden Markus Tuomelan aika on nyt lopulta pyyhkäisty piirinennätyksen haltijan paikalta P13 -sarjan 60 metrillä. Benen ylivoimaa kuvaa se, että hänen lisäkseen vain yksi poika on maassamme alittanut 8 sekuntia tänä vuonna. Pituudessa Benen ero kakkosena kesän tilastoissa olevaan on 39 senttiä. Poikkeuksellisen lahjakas nuori mies!

Mutta vielä oli jäljellä Olivian lajit kolmiloikka ja 1000m. Poikien illalla olevan jalkapallopelin vuoksi muu joukko joutui lähtemään, mutta takapenkki piti kuskin tietoisena tilanteesta live-tulospalvelun avulla. Olivialla on ollut vaikeuksia osua lankulle kisassa, mutta nyt onnisti ja vielä viimeisellä hypyllä! Olivia hyppäsi tuloksen 8,76 , paransi ennätystään 30 cm ja sijoittui hienosti pronssille 16 tytön joukossa. Kun hän vielä kohensi 1000m juoksussa ennätystään aikaan 3.55,17 oli viikonloppu valmis. Lopullinen saldo viikonlopusta:

11 lajisuoritusta, 9 mitalia, 8 A-luokan tulosta, 2 B-luokan tulosta ja 1 C-luokan tulos.

Kisojen tulokset Tilastopajassa:

KUY-games Tuusula: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=76598

Timanttikisat Sastamala: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=76614