Vilkas kisaviikko yleisurheilussa!

Mennyt viikko oli erittäin aktiivinen kisaviikko nuorilla ja varttuneemmilla yleisurheilijoilla.

Ensimmäiset noteeraukset tehtiin tiistaina 22.5.2018 Jyväskylässä toukokuun kisoissa. Tulevalla Kalevankisojen näyttämöllä osallistuivat kisoihin Veera, Bene ja Ilmari.

Veera juoksi 60m aikaan 9,02 ja sijoittui sarjassa T13 kahdeksanneksi. Oman ikäistensä joukossa Veeran aika oli kolmanneksi paras. Edellisellä viikolla tehtyyn ennätykseen jäi matkaa neljä sadasosaa.

Bene ja Ilmari urakoivat useita lajeja. Aikataulu oli kireähkö ja valmistautumisaika omaan suoritukseen jäi lyhyeksi. Tämä kostautui Benellä pituushypyssä, jossa kaikki hypyt lipsahtivat yli eikä askelmerkkiä ehtinyt tarkistaa suoritusten välissä. Muuten jälki oli erinomaista. Kuula lensi 9,95 ja voitto heltisi lähes kahden metrin erolla kilpakumppani Aleksi Kinnuseen. Aleksi oli mukana leirillämme Pajulahdessa huhtikuussa. Ilmari oli kuulassa sijalla 8 ja tulos oli 6,02. Ilmari sai myös pituudessa askeleen osumaan lankulle ja tuloksen 3,02 jolla hän sijoittui 14:ksi.

60m juoksussa Bene porhalsi 8,67 jolla irtosi voitto. Muita yhdeksän sekunnin alittajia ei tällä kertaa ollut. Ilmari pinkaisi 10,73  ja sijoitus oli 14. Keihästäkin pojat heittivät sarjassa P 13; Bene viskaisi tällä kertaa 37,96 ja Ilmari 16,78. Sijoitukset olivat neljäs ja 12:sta.

Keskiviikkona 23.5. Otto Takala avasi ulkokisakauden Helsingissä perinteikkäällä ”Eltsun” kentällä. Miesten sarjan korkeustulos oli 190 eikä 195 ollut kuulemma kaukana. Sikäli lupaavaa, että Otto ei vielä syksyllä oikein pystynyt hyppäämään ollenkaan. Jyväskylän Kalevankisat kiinnostavat miestä tällä hetkellä kovastikin.

Torstaina 24.5. Lahden Radiomäen kentällä käytiin Reilu-cupin toinen osakilpailu. N17 -sarjan 200 metrille starttasi Anniina Haapala. 200m ei ehkä ollut ihan paras kuntopuntari tällä hetkellä, kun takana on vasta vajaa talvi harjoittelua. Hienosti Anniina silti kisan suoritti; alku oli varovainen, kaarteesta ulostulo jo varsin mainio ja lopussa alkoi hiukan happo painaa, mutta juoksu pysyi silti kasassa. Aika 28,12 tuotti sijan 8. Tulossa on toivottavasti Anniinalla nousujohteinen kesä, kun hän monen vammojen sävyttämän vuoden jälkeen pääsee jälleen harjoittelemaan!

Samaan aikaa toisaalla eli Asikkalassa Vääksyn kentällä Luukas Kemppainen osallistui ensimmäisiin yu-kisoihinsa Joutsan ulkopuolella. Talven ajan treenannut Luukas juoksi 60m juoksussa mainion käsiajan 8,5 ja voitti eränsä. Korkeudessa tuli tulos 125. Tätä lajia ei ollakaan vielä päästy Joutsassa harjoittelemaan, joten oli kunnioitettavaa rohkeutta käydä kisassa kokeilemassa lajia. Tällaista ennakkoluulottomuutta arvostan!

Viikko huipentui lauantaina 26.5. Äänekoskella toukokuun nuorisokisoihin. Mukana olivat Benedict ja Veera. Veera kirmaisi uudeksi ennätyksekseen 60m juoksussa ajan 8,87. Sijoitus oli T13 sarjassa kolmas. Bene nakkasi keihään jälleen päälle 40 metrin, tällä kertaa 14 senttiä rajan paremmalle puolelle. Suolahden Urhon Paavo Puro heitti kuin kiusallaan sentin pitemmälle. Benen sijoitus oli näin ollen neljäs. Sarjana oli yli-ikäiset P13.

Omassa ikäluokassaan P11 Bene ei antanut muiden yllättää vaan hankki palkintokaappiin kolme ykköspalkintoa. Kuulan voittotulos oli 9,56, pituuden 4,46 (ulkorataennätys) ja 60m juoksun 8,77.

Seuraavaksi aletaankin keskittyä jo ratakauden ensimmäisiin piirinmestaruuskisoihin: viesteihin sekä moniottelujen ensimmäiseen osaan jonka teemana ovat ”ne mielenkiintoisemmat lajit”.