Viljo ja Toku voittoihin Joutsan Hiihdoissa

Joutsan Hiihdot kisattiin tänä vuonna perinteisellä hiihtotavalla. Sunnuntaina 19.3. ei pakkasesta ollut haittaa vaan kaiketi ensimmäistä kertaa tänä talvena näissä korkeuksissa hiihdettiin plussakelissä. Kosteasta kelistä huolimatta ladut olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Joutsan Pommista oli ilmoittautunut ilahduttava määrä junnuja ja nuoria. Kisat käynnistyivät oman seuran osalta mahtavasti, kun Viljo Rossi voitti lähes puolen minuutin erolla M8-sarjan. Samassa sarjassa, kilometrin matkalla, myös Anton ja Onni Nykänen Alvarez kuljettivat seuran värejä mallikkaasti eteenpäin. 

N10-sarjan 2,5 kilometrillä seuran edustajana toimi viidenneksi hiihtänyt Sara Suhonen. Tuomisen veljekset olivat molemmat yhdeksänsiä. M10-sarjassa Juho hiihti 2,5km  ja Jannen matka M12-sarjassa oli kolme kilometriä. N12-sarjan edustus oli Alisa Äyrämön tehtävä. Tänään Alisan sijoitus kolmella kilometrillä oli viides. Alisa kävi jo edellisenä päivänä hakemassa vauhtia Kivijärvi-hiihdoista. Siellä hiihdettävänä oli sama matka ja sijoitus silloin kolmas.   

M14-sarjan kolmikostamme Milo Äyrämö ja Aapo Pykäläinen joutuivat valitettavasti tänäänkin jättämään kisat väliin sairastelun takia. Aleksi Saarela heitti haasteen itselleen ja hiihti viiden kilometrin matkan tasatyönnöllä. Sijoitus kivikovassa porukassa oli viides. N18-sarjassa Elli Lavia teki hankalan kauden päätteeksi vielä yhden kisan verran paluuta kisaladulle. Sijoitus viiden kilometrin matkalla oli toinen ja hopean lisäksi sisupisteet Ellille! Seuramme kansainvälinen vahvistus Toku Ishihara oli vauhdissa ja nappasi voiton M18-sarjan kymmenellä kilometrillä. “Tough race” totesi Toku kisan jälkeen, mutta ei kai sen voiton helpolta pidäkään tuntua!

M35-sarjan edustajana oli Marko Salo ja N55-sarjassa Mirva Pynnönen. Marko oli kympillä toiseksi nopein ja Mirva vitosella kolmanneksi nopein. Ja pakko on vielä mainita, että entinen pommilainen, Veli-Matti Räsänen vei nimiinsä miesten yleisen sarjan kisan!

Onnittelut kaikille hienoista suorituksista!      

Joutsan hiihtojen tulokset