Search
Close this search box.

Viikon tuloskimara yleisurheilusta – uusi ennätys, viestiyllätys sekä ilahduttava comeback!

Kuluneella viikolla ovat jälleen nuoret yleisurheilijat olleet asialla.

Maanantaina 4.6. Mikkelissä juoksivat pikamatkoja Anniina Haapala ja Veera Reponen. Sää oli tyypillinen alkukesän sää eli lämpötila alhainen ja tuuli pohjoisessa. Tuloksina olivat Anniinalle kolmossija N17 100 metrillä ajalla 13,65. Veera jäi tällä kertaa T13 60m juoksussa  podiumin ulkopuolelle neljänneksi ajalla 9,06.

Keskiviikkona 6.6. jatkettiin piirinmestaruusviesteissä Lahdessa. Ihan lyhyissä housuissa ei päässyt verryttelyä tekemään vieläkään mutta onneksi aurinko ajottain lämmittikin. Myös mieltä lämmittivät nuorten reippaat suoritukset. Pommilta oli joukkueet sekä P että T 13 -sarjoissa. Tyttöjen joukkue pääsee tällä kokoonpanolla vielä ensi vuonnakin samaan sarjaan. Pojillakin kaksi joukkueen jäsentä voi juosta samassa sarjassa vielä kahdenkin vuoden päästä.

Tytöt karsiutuivat alkuerissä 4x100m kisassa alkuerisä ajalla 64,83.  Pojat sijoittuivat pikaviestin alkuerissä kolmanneksi ja aika 58,57 oli samalla alkuerien kolmanneksi paras. Loppukilpailussa vaihdot paranivat ja kapula liikkui jo varsin mallikkaasti. Tasaisessa kisassa Luukas Kemppainen pääsi jo heti ankkuriosuuden alussa Asikkalan ohi ja piti loppuun saakka Pommin sijoituksen kakkosena. Aika parani lukemiin 58,13.

Joukkueissa juoksivat; tytöt; Fiona Flink, Olivia Fagerholm, Elli Lavia ja Veera Reponen. Pojissa; Rasmus Kemppainen, Benedict Seppälä, Elias Laitinen sekä Luukas Kemppainen.

Torstaina 7.6. Veera Reponen lähti alkuviikon kokemuksista sisuuntuneena Äänekoski Games -kisoihin ja pinkaisi nousujohteisen alkukesän teemalla uuden ennätyksen 60m matkalla aikaan 8,80. Eroa voittaja JKU:n Emmiina Hiltuseen jäi vain neljä sadasosaa.

Lauantaina 9.6. kisattiin ”Kalevan kisojen esikisat” Jyväskylä Games -kilpailut Harjun uusitulla Mondolla. Anniina Haapala osallistui 31 muun pikajuoksijattaren kanssa 100m alkueriin. Anniina juoksi erässään sijalle 7 mutta aika 13,46 on jälleen Anniina kauden paras. Erän aikana puhalteli hienoinen vastatuuli. On hienoa, että pitkän vammahistorian jälkeen Ansku on saanut talven harjoittelun jälkeen taas vauhtia juoksuun ja rohkeasti voisi arvella uuden ennätyksen olevan mahdollinen kesän aikana!

Seuraavina kisoina ovat tulossa Muuramen kisat tiistaina sekä loppuviikolla Youth Athletic Games Espoossa. Miksi muuten kisojen nimien pitää olla englanninkielisiä?

Viikon kuvana poikien viestijoukkue (kuva: Heikki Helin)