Tuloskimara kesäkuun toiselta viikolta – YAG oli menestyksekäs!

Aloitetaan tulosten purkaminen Eläintarhan kentältä 12.6. Anniina Haapala osallistui siellä Hyvän tuulen kisoihin ja matkana oli 200m. Anniina rapsautti ensimmäisessä erässä ajan 27,27 ja voitti erän. Toiseenkin juoksuun tarjoutui tilaisuus ja Ansku tarttui siihen juosten kakkoseksi ajalla 27,04. Juoksun voitti Lappeenrannan Urheilumiesten Riina Heikkonen ajalla 26,76. Tänä päivänä  muuten kukaan ei tohtisi nimetä urheiluseuraa näin… Hyvän tuulen kisojen periaatteen mukaisesti tuulta oli hyvin takana eli hieman yli 2m/s molemmissa juoksuissa, joten virallisiksi ennätyksiksi nämä eivät kelpaa. Anniina kertoi, että hieman oli odotusta että tulos olisi alkanut seuraavalla sekuntiluvulla, mutta ihan vielä ei näin käynyt. Kesän aikana varmaankin tämä asia hoituu!

 

Lahdessa käytiin nuorisourheilun suuret Youth Athletics Games -kilpailut 14.-16.6.

Pommista mukana olivat Veera Reponen, Benedict Seppälä, Ilmari Laitinen sekä Luukas Kemppainen.

La 15.6. tulessa oli ensin Veera Reponen, joka juoksi T13 -sarjan 60m alkuerissä. Erässä 13 juossut Veera oli ”kuuman erän” neljäs ajalla 8,44 ja selvisi A-finaaliin. Siellä pienessä vastatuulessa Veera jäi hieman lähdössä rintamasta mutta rutisti hienosti lopussa sijalle 5. Pronssisija jäi vain kolmen sadasosan päähän. Lajin suosiota kuvaa hyvin se, että kisaan oli ilmoittautunut peräti 93 tyttöä.

Benedict Seppälä osallistui kolmeen lajiin; 60m, pituus ja keihäs. Nastolan onnistunut kauden avaus toi itseluottamusta vaikean talven ja jälkeen ja Bene osoitti valtavat kilpailijan lahjansa lauantaina. Ensin hän voitti selkeästi pituushypyn uudella ennätystuloksella 508. Sen jälkeen vuorossa oli 60m juoksun alkuerä, jonka hän hoiti suvereenisti aikaan 8,06 – jälleen uusi ennätys.  Välissä hän käväisi heittämässä keihästä uuden ennätyslukeman 46,01. Kaikki tulokset ovat tämän ikäluokan kärkituloksia Suomessa tänä kesänä. P12 -sarjassa kilpaili myös keihäässä Ilmari Laitinen. Hän nakkasi keihään uusiin ennätyslukemiinsa 27,04 ja oli sijalla 17. Yhdessä pojat olivat ylivoimaisia kahden hengen joukkuekilpailussa.

Luukas Kemppainen osallistui P14 sarjassa 100m juoksuun ja pituuteen. Pikamatkalla hän juoksi viidennessä aluerässään sijalle kuusi ajalla 13,04. Luukas jäi hieman pari viikkoa aiemmin juoksemastaan ennätyksestään. Sijoitus oli 19 lähes neljänkymmenen pojan joukossa. Pituudessa Luukas hyppäsi sunnuntaina 16.6. uuden virallisen ennätyksensä 490 jolla sijoitus oli yhdestoista. Tässä kisassa oli mukana 27 nuorta miestä.

Seuraavana koitoksena ovat Joutsassa 24.6. pidettävät omat kisat joissa lajeina ovat kuula ja pituus. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna pommilaisia osallistuu pika- ja aitajuoksukarnevaalien lajileiriin Jämsänkoskella ja siellä pidettävissä kisoissa pääsee taas näyttämään karvansa.