Search
Close this search box.

Talvella kylvetään, kesällä korjataan!

Otsikon muunnellun sananlaskun mukaisesti yleisurheilukin on puhtaasti harjoittelua vaativa laji, jossa ei ole olemassa pikavoittoja. Pommin nuoret urheilijat ovat talven aikana harjoitelleet varsin ahkerasti ja yleensä käy niin, että työ palkitaan jossain vaiheessa.

Kuluneella kesäkuun toisella viikolla tästä on saatu hyviä esimerkkejä. Muuramessa tiistaina 12.6.  oli mukana lähestulkoon koko talven ajan säännölllisesti harjoituksissa mukana ollut joukko eli 9 nuorisokaartin edustajaa. Hienoa oli olla mukana kilpailuissa porukan kanssa, joka oli talven ajan uurastanut ja hikoillut. Taisi olla kyllä niin, että ainakin toinen ohjaaja hikoili enemmän kuin urheilijat.

Nuorimpien sarjoissa Iida Lavia juoksi 40m aikaan 8,1 ja sijoittui toiseksi. Katsomossa Raksu-koira kannusti isä-Pasin kanssa. Pituutta Iida pomppaisi 2,56. Tässäpä monipuolinen urheilijanalku, joka talvella hiihtää ja kesällä juoksee! Sarjassa T11  Suvi Olivia Fagerholm juoksi 60m ja hyppäsi pituutta. 60m sujui tasaisissa merkeissä ja Olivia sijoittui kolmanneksi ajalla 10,9. Muiden juoksijoiden ajat olivat 10,6 ja 10,8. Pituudessa tulos oli 272 ja kun jalat opitaan viemään enemmän eteen on kolme metriä pian rikki. Tässä lajissa sijoitus oli kolmas, joten mitaleita on kotona jonnekin ripustettavaksi!

T13 sarjasssa oli hyvä edustus Pommista. Fiona Flink, Elli Lavia ja Veera Reponen hyppäsivät pituutta ja juoksivat 60m. Muuramen punamurskakenttä aiheutti ensin kummastelua. Säntillisesti verrytellen Katja Reposen ohjauksessa tytöt valmistautuivat kilpailuun. 60m juoksussa kilpailu oli tiukka. Kisa kääntyi Veera Reposen eduksi aivan viime metreillä. Vielä Äänekoskella edellisellä viikolla edellä ollut Emmiina Hiltunen jäi niukasti kakkoseksi Veeran voittaessa. Käsiajoissa eroksi saatiin kaksi kymmenystä. Veeran aikan oli 8,7. Fiona ja Elli juoksivat ajat 10,1 ja 10,2. Jälkimmäinen aika on Ellin uusi ennätys. Pituudessa tulokset olivat seuraavat: Veera 3,46, sijoitus kolmas, Fiona 3,26 sijoitus 5. ja Elli 2,96 sijoitus 6. Kaikki tulokset olivat ennätyksiä tekijoilleen.

Pojissa oli mukana mainio nelikko Bene, Ilmari, Luukas ja Rasmus. Pojat toimivat jälleen varsin itsenäisesti, jopa niinkin hyvin, että piti käydä ennen 11- vuotiaiden 60m juoksua kysymässä, aiotteko juosta ollenkaan? Bene kirmaisi 60m vauhdikkaasti aikaan 8,7 jolla irtosi voitto lähes sekunnin erolla. Rasmus oli viides ja Ilmari kuudes ajoilla 10,5 ja 10,6. Pituudessa Bene korjasi voiton tuloksella 4,60. Rasmus teki tuloksen 3,29 ja Ilmari  3,17. Keihäässä Bene oli tutun ylivoimainen ja voitti sarjansa tuloksella 37,91. Paras heitto lähti kolme metriä viivan takaa, joten aineksia pitempäänkin oli! Ilmari heitti 20,45 ja oli kolmas.

P13 sarjassa Luukas Kemppaisella oli kunnia olla sarjansa ainoa osanottaja 60m juoksussa ja pituudessa. Juoksussa Luukas porhalsi ajan 8,6 ja pituudessa oivan tuloksen 475. Pituus on taitomerkkirajoissa A-tason tulos! Hienosa kehitystä!

YAG -kisoissa 15.6. mukana Espoossa olivat Anniina Haapala, Benedict Seppälä ja Veera Reponen. Bene voitti kuulatrillerin sarjassa P11 vuotta tuloksella 9,62. Eroa jäi kakkoseen, Espoon Riku Naulaan neljä senttiä. 

Veera Reponen juoksi 60 metrillä  erässä 8 kakkoseksi jälleen uudella ennätysajallaan 8,75. Voittajan erässä oli tuttu kilpakumppani Helmiina Saarikunnas ajalla 8,66. Kisasta otetussa videossa Veera oli erän kärjessä yli puolenvälin, mutta lopussa Helmiina tuli ohi. 

Anniina Haapala juoksi 100m N17 -sarjassa. Tulos oli mainio 13,12 mutta tuulta oli takana 2,1 metriä sekunnissa joten uutta ennätystä ei vielä nähty virallisesti. Sijoitus erässä oli viides. Anniina on hienosti nousukunnossa talven hyvän harjoittelun jälkeen.

Lauantaina 16.6. Bene jatkaa urakointia pituuden, 60 ja keihään parissa. Uskallan veikata vähintään yhtä mitalia.

 

Muuramen tulokset: 

Muurame 12.6.2018

 

YAG Espoo 15.6.

YAG