Search
Close this search box.

Suvin kokemuksia olympialaisista

Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen koki iloisen yllätyksen tultuaan valituksi Pyeongchangin Talviolympialaisiin. Olympialaisissa hän pääsi starttaamaan naisten 15 km normaalimatkalle, joka kilpailtiin väliaikalähtönä 15.2.2018. Suvi ylsi sijalle 69. Seuraavassa Suvin kokemuksia kisareissusta.

”Olympiareissu tuli etuajassa omiin ajatuksiin nähden, oma tähtäin on ollut neljän vuoden päässä Pekingin olympialaisissa. Tammikuussa aloin itsekin tajuta että voisi olla nyt jo mahdollista päästä edustamaan olympialaisissa ja tuntuikin mahtavalta päästä kokemaan tämä jo nyt.

Ensimmäiset neljä päivää meni aikaerorasitusta tasaillessa ja siitä pikkuhiljaa alkoi olotila koheta kisoja kohti. Jännitystä olisi muutenkin riittänyt tarpeeksi, mutta kilpailun peruminen alkuperäiseltä päivältä ja siirtäminen seuraavalle päivälle tavallaan teki tuplajännityksen kahdelle päivälle.

Kilpailu sinällään oli ihan ok suoritus, mutta ei huippu jollaista toivoisi esittävänsä tuollaisissa paikoissa. Ensimmäisessä ammunnassa luin tuulen väärin ja koko kasa meni vasempaan reunaan ja kaksi laukausta sitten makuuringin ulkopuolelle. Jos sen kasan olisi saanut makuuringin sisäpuolelle, niin olisi tullut sellainen perustason suoritus, joita olen tällä kaudella normaalimatkoilla aiemmin suorittanut. En ole kilpailuun kuitenkaan millään tavalla pettynyt. Mielestäni ihan kunnialla suoriuduin ensimmäisestä arvokilpailustartistani, siinä kun on jännityksen puolestakin vähän erilainen fiilis.”

Kilpailun tulokset löytyvät tästä.