Search
Close this search box.

Suville rulla-ampumahiihdon SM-pronssia

Suvi Minkkinen kilpaili 15.-16.9.2018 rulla-ampuahiihdon SM-kilpailuissa Imatralla. Lauantaina ohjelmassa oli 12,5 km normaalimatka. Lähtöviivalla oli joukko Suomen maajoukkuenaisia lukuunottamatta Mari Ederiä. Kilpailun voiton vei odotetusti Kaisa Mäkäräinen. Suvi sijoittui kilpailussa mainiosti kolmanneksi. Suvi selvitti kilpailun kolmella sakolla ja eroa Kaisaan kertyi ajassa 3:18,2. Taakse jäi moni maajoukkuenainen!

Sunnuntaina oli vuorossa 7,5 km pikakilpailu. Lauantain kova veto saattoi painaa Suvin jaloissa, sillä sunnuntain kilpailusta tuli sijoitukseksi 6. sija. Kaisa Mäkäräinen vei voiton myös tässä kilpailussa. Suville kertyi kolme sakkoa ja eroa Kaisaan 3:16,8. 

Suvin omat kommentit viikonlopun kisoista:

”Lauantain pronssimitali lämmitti kovasti mieltä. Lähdettiin yhteislähdössä aika kovaa liikkeelle ja tarkoitukseni oli lähteä Kaisan (Mäkäräinen) peesiin kokeilemaan että kuinka kauan siinä vauhdissa kestän. Melko lähellä tulin ensimmäiselle ampumapaikalle ja johdinkin kilpailua makuun jälkeen kun ammuin nollat ja Kaisa ja Venla (Lehtonen) ottivat sakkokierroksen. Kaksi kierrosta tuli ihan hyvän oloisesti ja sen jälkeen kova alkuvauhti alkoi painaa. Viimeinen pystyammunta olikin aikamoista taistelua väsymystä vastaan ja siitä kaksi sakkoa. Muuten ihan tasapainoinen kilpailu. Sakot yhteensä 0+0+1+2.

Sunnuntain pikakilpailussa edellinen päivä painoi jaloissa jonkin verran ja en jaksanut pitää itseäni kokoaikaa tiukilla. Keli oli aika tuulinen ja pystypaikalle sattui aikamoinen tuuli ja jouduin kyttäämään laukauksia aika pitkään ja siinä odotellessa meni jonkin verran myös aikaa. Sakot 1+2 sija 6.”

Lauantain normaalimatkan tulokset

Sunnuntain pikakilpailun tulokset