Search
Close this search box.

Suvi Minkkisen kisaraportti rulla-ampumahiihdon MM-kisoista

Rulla-ampumahiihdon MM-kilpailut käytiin Viron Otepäässä 26.-28.8.2016. Ohjelmassa oli pikakilpailu lauantaina ja takaa-ajo sunnuntaina. Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen osallistui kilpailuihin. Seuraavassa Suvin kisaraportti:

”Kilpailutauon ollessa reilut 5 kuukautta, kilpailurutiinin puuttuessa MM-kilpailut keskellä harjoituskautta, ei ollut ihan kaikista helpoin asetelma tehdä rentoa kisasuoritusta. Sinne oli kuitenkin päästävä haastamaan itseään.

Otepään erittäin vaikeissa tuuliolosuhteissa ja helteisessä kelissä käydyt kisat tekivät sakkoringin vähän turhankin tutuksi. Pikakisan tuloksena oli 2+2 ja sija 40. Liian kovavauhtinen ensimmäinen kierros sekä vaihtelevat tuuliolosuhteet tekivät suorituksesta kaikkea muuta kuin tasaisen.

Sunnuntaille oli tavoitteena vauhdillisesti tasaisempi kisa sekä rennompaa suorittamista penkalla. Jälkimmäinen näistä onnistuikin, kun suurin jännitys oli jätetty ensimmäiseen kilpailuun. Kroppa kuitenkin muistutti siitä, että vielä ollaan keskellä harjoituskautta ja kilpailuista palautuminen ei ole yhtä nopeaa kuin talvella. Sunnuntaina siis hiihdollisesti erittäin raskaat 10 kilometriä, ammunnan tuloksena 1+1+1+2 ja sija 38.

Enimmät jännitykset on nyt jätetty Viroon ja seuraavana kilpailuohjelmassa ovat ampumajuoksun SM-kilpailut Hollolassa 3.-4.9.”