Suvi Minkkiselle SM-hopeaa

Ampumahiihtäjämme Suvi Minkkinen osallistui pääsiäisenä Kontiolahdella järjestettyihin ampumahiihdon SM-kilpailuihin. Sunnuntain pikakilpailussa Suvi sijoittui kuudenneksi. Voiton vei Maailman Cupin kokonaiskilpailun ykkösnainen Kaisa Mäkäräinen. Maanantain yhteislähtökilpailusta napsahtikin sitten huippusuoritus. Yhteislähdössä Minkkinen sijoittui toiseksi ja nappasi näin SM-hopeaa. Suvin kommentit SM-kisoista:

”Venäjän viikon jälkeen pidin treeneistä jo todella kevyen viikon väsymyksen takia ja sunnuntain pikakilpailu oli hiihdollisesti todella tahmeaa. Ensimmäinen kierros tuli vielä hyvin, mutta sen jälkeen kroppa ei pystynyt huuhtomaan happoja normaaliin tapaan ja hiihto kangistui ihan täysin. Ammunnassa ok suoritus ja se riitti kuudenteen sijaan, joka itseäni yllätti noinkin alavireisen hiihdon jälkeen.

Maanantain yhteislähtökisassa lähdin todella varovasti liikkeelle edellisen päivän tuntemusten takia. Aloitin maltilla ja yritin käyttää peesejä mahdollisimman paljon hyödyksi. Osa tytöistä lähti alusta asti kovaa ja itseänikin alussa vähän hirvitti, kun ero kasvoi ensimmäisillä kierroksilla jo niin suureksi. Puolessa välissä kisaa kuitenkin huomasin, että maltilla aloittaminen kannatti ja selkiä alkoi tulla vastaan. Viimeisen paikan nolla- ammunta sinetöi SM-hopean, joka tuntui erityisen hyvältä edellisen päivän epäonnistumisen jälkeen.”

Pikakilpailun tulokset

Yhteislähtökilpailun tulokset

Minkkinen voi olla varsin tyytyväinen tähän kauteen, sillä SM-mitalin lisäksi tuli plakkariin myös kokemusta monista Maailman Cup:n osakilpailuista sekä kirsikkana kakussa olympiedustus.

”Kokonaisuudessaan kausi meni paljon yli odotusten ja itseäni yllätti, että pystyin parantamaan tuloksia koko ajan kauden edetessä. Tottakai kauden kohokohtana olivat Olympialaiset, joilla on ihan mieletön merkitys motivaation ja itseluottamuksen kannalta. Tällä kaudella pystyin menemään usealla osa-alueella eteenpäin sekä ammunnassa että hiihdossa, joka on varmasti tasonnousun takana.” totesi Minkkinen.