Search
Close this search box.

Suvi Minkkinen 9. IBU-cupissa!

Joutsan Pommin Suvi Minkkisen kausi jatkui viikonloppuna IBU-cupissa Italiassa (Ridnaun-Val Ridanna). Naisten 7,5km pikakilpailussa tuloksena oli nolla-ammunnalla Suvin tähän astisen uran paras, 9. (+1.04,5). Suvin hiihto noteerattiin esim. kestävyysurheilu.fi:n sivuilla. Suvin omat kommentit viikonlopun kisoista:

”Italian Ridnaussa kilpailtiin ibu-cuppia viime viikolla. Torstaina kilpailtiin sekaviesti jossa Suomi oli sijalla 14. Olin toisella osuudella ja makuu ammunnassa jouduin käyttämään yhden varapatruunan ja pystyn sain nollille ilman varoja. Mielestäni oma suoritus oli ihan hyvä, vaikkakin alkuvauhdin kanssa oli hieman hakemista kun oltiin 1400metrin korkeudessa ja sopeutumispäivä oli vain yksi ennen kilpailua. 
 
Lauantaina kilpailtiin pikakilpailu ja otinkin nolla-ammunnalla urani parhaan sijoituksen ibu-cupissa. Tuloksena oli 9. Sija. Top10 sijoitus on ollut jo pitkään tavoitteena ja varsinkin kun aiemmista tuloksista on nähnyt että nolla-ammunnalla se olisi mahdollista niin kiva nähdä nyt ihan konkreetrisestikkin että se toteutui. Hiihdollisesti ei ollut mikään paras päivä vaan korkeus tuntui kropassa aika reilusti, enkä kisan aikana uskonutkaan että se olisi sinä päivänä riittänyt noin korkealle. Ilmeisesti kuitenkin muillakin tuntui korkeus kropassa kun tulos oli noin hyvä. 
 
Hyvän suorituksen myötä ja myös siitä syystä että maailmancup joukkueessa oli sairasteluita, minut nostettiin sunnuntaiksi hiihtämään viestiä hochfilzenin maailmancupiin. Matkustus myöhään illalla ja taas aikainen kisa aamulla tuntui väsymyksenä kropassa mutta silti sain mielestäni tehtyä hyvän hiihdon ja ammunnan. Makuulla jouduin käyttämään kaksi varaa ja siinä ehkä hätäilin vähän liikaa mutta pysty oli hyvä ja nopea nolla-ammunta ja sainkin nostettua joukkueen sijoitusta muutamalla sijalla. Loppusijoitus oli 17. 
 
Seuraavaksi kilpailen Nove Meston maailmancupissa perjantaina pikakilpailussa.”

 

IBU-cupin tulokset.

Maailmancupin tulokset.

Suvi maailmancupin viestissä Itävallassa. SAHL/ Andrei Ivanov