Search
Close this search box.

SM-kisaennakko 14-15/16-17v

Nuorten SM-kisat pidetään ensi viikonloppuna Nurmijärvellä ja Lempäälässä. Asetelmat ovat varsin mainiot pommilaisittain. Tässä ennakkokatsaus laji lajilta:

Nurmijärvi 14-15v

T14 moukari: Kiira Johansson on heittänyt kauden aikana ennätyksekseen 43,79. heinä-elokuun vaihteessa kahdessa kisassa väline lensi yli 43 metriä, mutta viimeisimmässä kisassa vaivannut tekniikkavirhe jätti tuloksen hieman yli 35 metriin. Uskomme herkässä lajissa heiton jälleen löytyvän Inga Linnan ja Joachim Koivun avulla ja sm-kisoissa kaikkiin kuuteen heittoon. Ikäistensä vuositilastoissa Kiira on sijalla 7. Kolmas sija tilastossa on saavutettu hieman alle 3 metriä pidemmällä kaarella.

P15 100m: Benedict Seppälä valitsi tämän vuoden kisoissa juoksun ja hypyn. Keihäs jää varotoimena väliin kevättalvella ilmenneen orastavan rasitusmurtuman vuoksi. Sadalla metrillä Bene juoksi Kouvolassa virallisen ennätyksensä 11,87, jolla hän on tilastoissa sijalla 7. Ikäluokan ylivoimainen ykkönen on Kankaanpään Tomi Mäkitalo, jolle tilastot kertovat ristiriitaisia aikoja, uskomme Tilastopajan tulokseen 11,27. Tämän jälkeen on erittäin tasaista ja voisi arvella päivän kunnon ja lähdön onnistumisen ratkaisevan loput sijat. Kymmenyksen sisällä on puolenkymmentä poikaa ja mitaliin yltääkseen pitää päihittää erityisesti 11,7 alkuiset ajat juosseet pojat.

P15 pituus: Laji vaikuttaa mielenkiintoiselta. Bene otti viime vuonna mestaruuden, mutta tänä vuonna hyppyjä on alla vähän ja askel ei oikein vielä heinäkuun lopun kisoissa löytynyt. Tilastosijoitus hänellä on neljäs. Mutta ruuti on kuivaa Benen tynnyrissä tässä lajissa – tilastotulos ei kerro kaikkea!

Lempäälä 16-17v

N16 100m: Veera Reponen. Veera on kahdessa aiemmassa sm-kisassaan napannut pronssia. Nuorten naisten sarja on aina ollut suuri osallistujamäärältään. Tälläkin kertaa mukaan on ilmoittautunut 37 pinkojaa. Veeran tilastotulos on tältä vuodelta 12,62 ja se on jo kesäkuulta. Kesän perusharjoittelujakson aikana juoksuun ilmestyi pientä tahmeutta, mutta nyt pari viikkoa on irroteltu ja herkistelty. Tulokset nähdään perjantaina Lempäälässä. Nuoren naisen kilpailijan kyvyt tiedetään, niistä se ei jää kiinni. Veera on ollut SM-kisoissa parhaimmillaan, erityisesti kun olosuhteet ovat olleet vaikeita hän on juossut kauden parhaita juoksujaan. Kilpailun selkeä ennakkosuosikki on tälle kesälle kovaan kuntoon vertynyt Elmiina Siikala, HIFK. Joensuun Jonna Aalto vaikuttaa hyvältä mitalikanditaatilta myös. Veera kuuluu jälleen siihen joukkoon, jolle hyvänä päivänä mitali voidaan ripustaa kaulaan. Odotus on sille, että loppukilpailupaikkaan joutuu kuitenkin jo juoksemaan kovaa. Tilastosijoitus tänä kesänä 7. Kisaan osallistujista Veeran aika on kolmanneksi paras, mutta samoilla sadasosilla tulee puolenkymmentä muutakin juoksijaa.

M16 100/200m: Valtteri Virtanen. Valtterin kohdalla viime kesän vamman kuntoutus kesti varsin pitkään ja kunnollinen juoksuharjoittelu alkoi niin, että hallikausi meni ohi. Muutoinkin juoksutreeni oli vähäistä. Sen sijaan kuntosalilla voimaa kartuttamassa Valle kävi ahkerasti ja tämä on tuottanut kesällä hyvää tulosta. Voima on osunut oikeaan paikkaan ja vaikka viime kesän loukkaantuminen on välillä tuntunut, niin juoksu on kulkenut. Satasella ennätys on nyt Heinolassa kesäkuun lopulla juostu 11,72 ja 200m on kulkenut kesän ainoassa kisassa Saarijärvellä kesäkuun alussa 24,36. Erityisesti 200 metrillä potentiaalia parempaankin aikaan on runsaasti. Satasella sijoitus on tilastoissa viides. Ikäluokan kärkikaksikko on kivenkova Lahden Matias Salminen ja Turun Alvar Itämeri. Odotamme Vallelta loppukilpailupaikkaa! Kakkosella Vallen aika ei riitä tilastovertailussa sijaa 17 korkeammalle, mutta pidän samaa tavoitetta realistisena silti.

M17 100m: Luukas Kemppainen ja Rico Sievänen. Rico on kisannut melko ahkerasti kesän aikana. Sadan metrin aika on pikkuhiljaa hilautunut paremmaksi. Parannusta on ennätykseen tullut yli puoli sekuntia lukemiin 12,20. SM-kisat on hieno kokemus ja jos lähtö onnistuu, niin ennätyksen kohentamiseen on mahdollisuuksia. Ricon vahvuus on kaarrejuoksu ja lähtö, tässä hän on viestijoukkueen varma aloittaja tai kolmososuuden juoksija. Luke palasi radoille pitkän nilkan kuntoutuksen ja maltillisen harjoittelun myötä heinäkuun 17. päivä Kouvolassa. Oli hieno nähdä taas mies radalla. Tiukan kamppailun jälkeen saatu kolmossija ajalla 11,88 (sadasosan päähän ennätyksestä) oli sateisessa säässä hyvä aloitus kisakaudelle. Lukelta kovana kilpailijana voi odottaa hyvää tulosta kisasta.

Nuorten miesten kauden tärkeä tavoite on syyskuussa Jyväskylässä juostavat sm-viestit. 4x100m ja 4x300m matkoilla mahdollisuuksia on loppukilpailuun, mikä olisi pienen paikkakunnan nuorilta hyvä saavutus. Onnistuneilla vaihdoilla pikaviestissä ja hyvällä elo-syyskuun harjoittelulla pidemmällä matkalla nämä ovat realistisia tavoitteita, mutta on muistettava viestin arvaamattomuus. Hyvänä harjoituskisana asiassa toimii elokuun lopussa aluemestaruusviestit Helsingissä.

http://lekiyu.net/home/node/3661 Lempäälän kisainfo

https://sm15-14.fi/ Nurmijärven kisasivut

Kilpailukalenterista löytyy mm. aikatauluja ja imoittautuneita myös

https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=29689 Nurmijärvi

https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=29692 Lempäälä

Kilpailujen tulospalvelu aukeaa lähempänä kisaa osoitteessa

live.tuloslista.com