Search
Close this search box.

Rantasalmen kansalliset hiihdot 19.12.2021

Loppuvuoden kisarupeama päättyi nuorten hiihtäjien osalta Rantasalmen kansallisiin hiihtoihin. Samoissa maastoissa kilpaillaan helmikuussa Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut, joten kisoihin lähdettiin ottamaan tuntumaa rataprofiiliin. Starttiviivalla nähtiin tällä kertaa N12-sarjassa Iida Lavia sekä M14-sarjassa Aleksi Saarela. Myös N16-sarjan hiihtäjä Elli Lavia oli ilmoittautunut kisaan, mutta hän joutui jättämään kisan väliin sairastumisen vuoksi. Todella harmillista, sillä tarjolla olisi ollut 23 hiihtäjän erittäin kovatasoinen vitonen.

Iidan sarjassa kilpailumatkana oli 2 km vapaalla hiihtotavalla. Loivapiirteisellä radalla Iida jaksoi ”vassuttaa” sellaisissakin maaston kohdissa, jossa kaikki muut heittivät kuokalle. Ruutia käsivarsissa siis on, mutta ihan se ei vielä tuloslistalla näy. Iidan sijoitus 6., eroa voittajaan 45 sekuntia.

Aleksi jatkoi mainioita alkutalven suorituksiaan hiihtäen sähäkällä poikien 3 km matkalla viidenneksi. Aleksin ominaisuudet sopivat parhaiten kunnon kuokkanousuihin ja pidempiin matkoihin. Hienosti ”vassutus” kuitenkin kulki, kun eroa voittoon jäi vain 28 sekuntia.

Nyt toivotaan parasta, että huono tuuri sairastelujen osalta loppuisi ja hiihtäjät pääsisivät terveenä harjoittelemaan, sillä talvi etenee nopeasti ja tärkeimmät kisat tulevat koko ajan lähemmäksi.

Tulokset