Search
Close this search box.

Pommin tytöillä jälleen SM-mitalit lähellä

Pommin hiihtäjien mainio kisavire jatkui myös viime viikonloppuna niin ampumahiihdossa kuin maastohiihdossakin. Viikonvaihteessa kilpailtiin ampumahiihdon aikuisten ja nuorten Suomen mestaruuksista Oulussa. Lauantain pikakilpailuun osallistuivat Noora Pura 15-vuotiaiden tyttöjen sarjaan ja Suvi Minkkinen naisten yleiseen sarjaan. Noora oli sarjassaan upeasti neljäs yhdellä sakolla. Eroa voittajaan tuli 2.18 minuuttia. ”Sain tehtyä kisassa normisuorituksen sekä hiihdossa että ammunnassa. Tavoite oli päästä kuuden parhaan joukkoon, joten siinäkin suhteessa olen tyytyväinen suoritukseeni.”

Suvi pääsi omassa sarjassaan maistamaan maailman kärjen vauhtia, sillä Kaisa Mäkäräinen oli myös mukana kisassa. Mäkäräinen vei odotetusti mestaruuden ja pari muuta podium-sijoitusta menivät maajoukkuenaisille. Suvi sijoittui kahdella makuupaikan sakolla upeasti sijalle 5, eikä pronssikaan jäänyt kuin 38 sekunnin päähän. ”Pystypaikan ammuin nollille, mielestäni se oli rento ja nopea ammunta. Hiihto oli myös hyvää ja olen tyytyväinen viidenteen sijaan. Ero Mäkäräiseen ei myöskään revennyt hirmu suureksi.” 

Sunnuntaina oli vuorossa normaalimatkan kilpailu, jonka Suomen terävin kärki jätti väliin. Minkkinen sijoittui 7 sakolla sijalle 7. Kilpailu käytiin todella tuulisessa ja raskaassa kelissä. ”Tuuli aiheutti haasteita ammuntaan, mutta mielestäni selvisin kohtuullisen hyvin kolme ensimmäistä paikkaa. Harmittaa, etten viimeiseltä paikalta pystynyt nollia ampumaan, sillä silloin olisin yltänyt mitaleille. Sakkoja tuli yhteensä 2+1+1+3. Hiihto tuntui myös hieman raskaammalta kuin edellisenä päivänä. Viimeistä ammuntaa lukuun ottamatta sunnuntain kisasta jäi ihan positiivinen mieli haastavat olosuhteet huomioiden.” 

Viikonloppuna kilpailtiin myös ahkerasti maastohiihdon puolella. Lahden Salpausselällä järjestettiin lauantaina Halton-Hiihdot MM-kisoista tutuilla latupohjilla. Pommilaisista olivat mukana 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Elli Lavia, 8-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Iida Lavia sekä 65-vuotiaiden miesten sarjassa Veijo Peltola. Elli onnistui mainiosti Salpausselällä sijoittuen kolmanneksi. Voitto jäi 18 sekunnin päähän. ”Talven paras hiihto!” totesi Elli kisan päätteeksi. Iidan sijoitus oli 9. ja Veijo hiihti sijalle 3. Sunnuntaina olivat vuorossa Saarijärven keväthiihdot. Kilpailut hiihdettiin yhteislähdöllä. Siellä pommilaisista mukana olivat Laviat sekä 65-vuotiaiden miesten sarjassa Heikki Nurminen ja Raimo Kaukonen. Elli hiihti sijalle 5 ja Iida sijalle 4. Miesten kilpailussa Heikki oli toinen ja Raimo kolmas. Heikki ja Raimo hiihtivät koko kisan yhtä matkaa, eroa kaksikon välille jäi lopputuloksissa 3 sekuntia.

Katso tulokset täältä.