Search
Close this search box.

Pommin nuoria YAG -kisoissa

Lahdessa järjestettiin 9.-11.6. lasten ja nuorten yleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletic Games. Kilpailut järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Osanottajia kisoissa oli lähes 2000, joten kyseessä on osanottajamäärältään suurin vuosittainen yleisurheilutapahtuma Suomessa.

Joutsan Pommin nuorista kisoihin osallistui t11-sarjan viestijoukkue 4x100m viestiin. Sen lisäksi yksittäisiä lajeja olivat suorittamassa Pihla Johansson, Veera Reponen sekä Benedict Seppälä.

Tyttöjen viestijoukkue selvisi perjantaina vaativista viestinvaihdoista mainiosti kolmen yhteisen harjoituskerran kokemuksella. Joukkue oli eränsä viides ja kaikkiaan sijalla 15 kahdenkymmenenkahden joukkueen kilpailussa. Joukkueessa juoksivat juoksujärjestyksessä Fiona Flink, Emilia Taskinen, Elli Lavia sekä Veera Reponen.

Veera Reponen jatkoi pinkomista lauantaina 10.6. 60m juoksussa sarjassa T11-vuotta. Radiomäen kentällä juostuihin alkueriin osallistui yli 70 tyttöä. Veera voitti oman eränsä uudella ennätyksellään 9,07. Veeran aika oli erien kymmenenneksi paras.

Iltapäivän B-finaalissa Lahden stadionilla Veera sai hyvän lähdön mutta jäi lopun tiukassa ja tasaisessa kamppailussa lopulta sijalle viisi. Aika ei enää parantunut alkueräjuoksusta, mikä saattoi osaltaan selittyä navakalla vastatuulella, joka erän aikana puhalsi. Kaikkien juoksijoiden ajat olivat alkuerissä juostuja heikompia. Kokonaiskilpailun voitti Turun Urheiluliiton Carmen Vekki ajalla 8,78. Lauantaina myös Pihla Johansson kävi kokeilemassa kuulantyöntöä sarjassa N17 -vuotta. Tuloksellaan 9,10 hän oli kisassa sijalla 22. Samassa kisassa Hartolan Voiman Maria Olkkonen sijoittui kolmanneksi tuloksella 13,27. Maria opiskelee Joutsan lukiossa.

Benedict ”Bene” Seppälä urakoi p10 -sarjassa peräti neljä lajia. Perjantaina hypätyssä pituushypyssä hän hyppäsi uuden ennätystuloksensa 371, jolla oli karsinnan yhdestoista. Loppukilpailun tuloksia ei ollut saatavilla juttua kirjoitettaessa. Lauantaina Bene heitti keihästä ja juoksi 60 metriä. Keihäässä sijoitus oli viides ja juoksussa neljäs. Sunnuntaina Bene työnsi vielä kuulaa, jossa sijoitus oli myös neljäs tuloksella 7,34.

Seuraava isompi kilpailu junioreilla on myöskin Lahdessa järjestettävät piirinmestaruusviestijuoksukilpailut.