Search
Close this search box.

Pommin nuoret pm-viesteissä Lahdessa

Joutsan Pommi sai viime vuoden tapaan jalkeille kaksi joukkuetta neljään eri viestiin Lahdessa pidetyissä pm-viesteissä.

P11 -sarjassa juoksivat nelikko Valtteri Reinikainen, Eetu Sirkka, Taavi Törnvall sekä Paavo Niemi juoksujärjestyksessä mainittuna. Pojilla lajeina olivat 4×50 metriä sekä 4×600 metriä. Pojilla ei ole juurikaan varsinaista yleisurheiluharjoittelua takanaan, vaan he ovat muiden lajien monipuolisia harrastajia. Siihen nähden juoksut sujuivat erinomaisesti.  Pikaviestissä vaihdot sujuivat mallikkaasti ja joukkue oli tasaisesti rintamassa mukana koko matkan ajan. Lopussa tiukassa kamppailussa sijoitus oli seitsemäs kymmenyksen kuudennesta sijasta ja sekunnin pronssista.

Pitkällä matkalla pojat roikkuivat mukana varsin hienosti ja kamppailivat viidennen sijan. Kokemattomuus juoksuissa näkyi hieman epätasaisena vauhdinjakona, mutta siihen löytyy lääke jatkossa kun juoksuja tulee alle.

 

T15 sarjassa juostiin sekä 4×100, että 4x800m viestit. Pikaviestissä kuuden joukkueen kisassa sijoitus oli neljäs. Joukkueessa juoksivat juoksujärjestyksessä Tuuli Liukkonen, Pihla Johansson, Mira Vuorilampi sekä Krista Tuukkanen. Tuuli on vasta toipunut keväisestä nilkkamurtumasta takaisin juoksukuntoon. Miralla oli ensimmäistä kertaa piikkarit jalassa ja Kristan edellinen kisa on vuodelta 2012. Siihen nähden suoritus oli suorastaan upea!

Pitkässä viestissä juoksivat Henriikka Haapala, Pihla Johansson, Tuuli Liukkonen sekä Siiri Reinikainen. Henriikka aloitti pirteästi ja juoksi isojen tyttöjen ”tuulensuojassa” kierroksen, jonka jälkeen hän irtosi kahdesta muusta joukkueesta ja nosti Pommin kolmanneksi. Toisella osuudella juoksi Pihla, jonka juoksukunto oli hieman arvoitus hengitysvaikeuksien vuoksi. Hän taisteli hienosti, mutta joutui päästämään takana tulevat joukkueet edelleen. Pommi lähti Tuulin viemälle kolmannelle osuudelle viidentenä n. 100 metrin päässä nelosjoukkueesta. Hän nosti Pommin neljänneksi. Ankkurina olleella Siirillä oli mahdoton urakka saada kolmanneksi noussut Heinolan Isku kiinni, mutta kauaksi se ei kuitenkaan jäänyt. Näin toistamiseen saaliina oli neljäs sija, mikä aluksi tyttöjä hieman harmitti, mutta lopulta kuitenkin tyytyväisyys taisi nousta päällimmäiseksi tunteeksi. Kilpailun voittanut Lahden Ahkeran joukkue juoksi tämän vuoden nopeimman 15-sarjan tuloksen 4×800 metrin juoksussa.

 

Pommin uusien kilpailuasujen värit olivat kunniakkaasti esillä Lahdessa ja uskomme vahvasti, että jatkoa seuraa kaikille näille suorituksille!

 

MS