Search
Close this search box.

Pommin junnut availivat kisakausiaan

Pommin junnuja nähtiin näillä lumilla ensimmäisen kerran starttiviivalla 17.12. Viimeistä kauttaan M14-sarjassa hiihtävät Aleksi Saarela ja Milo Äyrämö hyppäsivät latuprofiilin osalta heti ”syvään päätyyn”, kun hiihdettävänä oli 5km (V) Salpausselän maastoissa Hannu Viitalan muistohiihdoissa. Kumpikin oli jo odotellut kisoja ja tyytyväisiä myhäilyjä kuului kisan jälkeen. Latu tarjosi odotetusti ja poikien toiveiden mukaisesti haastetta ja vaihtelua. Voitelijaisät olivat onnistuneet ja sukset toimivat hyvin. Lopputulos yli kahdenkymmenen kilpakumppanin seurassa tyydytti kumpaakin. Aleksi oli toinen ja Milo kuudes, molemmat palkittavien joukossa. Aleksille jäi hampaaan koloon tukkoinen olo jaloissa, mutta pieni tyytymättömyys kauden ekoissa kisoissa lienee ihan paikallaankin.

Tulokset Hannu Viitalan muistohiihdoista 

Äyrämön sisarukset jatkoivat kilpailuja myös sunnuntaina 18.12. Seinäjoen Kaamoshiihdoissa. Vapaalla hiihdetyssä kisassa Milon matka oli tällä kertaa 3km ja N11-sarjassa hiihtäneen Alisan matka 1,7km. Edellisen päivän kisa ei Milon menoa haitannut ja hän olikin taas yli kahdenkymmenen kilpailijan joukossa hienosti viides. Alisan kauden avaus toi neljännen sijan. Salppurin latuihin verrattuna hiihdettiin Seinäjoen lakeuksilla huomattavasti helpommassa ja tasaisemmassa maastossa. Alisan kisafiiliksiä kuvaa maalissa tokaistu “Kyllä hiihtäminen on kivaa!”.   

N11 tulokset Kaamoshiihdoista  M14 tulokset Kaamoshiihdoista

Seuraavat junnujen kansalliset kisat lienevät vuoden vaihteessa Äänekoskella. Sitä ennen vuorossa seuran omat hiihdot 27.12. Toivottavasti loputkin mm. sairasteluista kärsineet junnut saadaan jo silloin mukaan kisoihin.

Palkintojenjako Hannu Viitalan muistohiihdoissa.