Search
Close this search box.

Pommin juniorit kauden suurimmissa hallikisoissa Tampereella

Tampere Junior Indoor Games kisoista on kasvanut vuosien varrella kotimaan ja koko Euroopan suurimmat yleisurheilun hallikilpailut. Tänä vuonna saavutettiin uusi osanottajaennätys, kun lähes 1800 9-17 -vuotiasta yleisurheilijaa ilmoittautui kisoihin. Mukana oli osanottajia myös Saksasta ja Venäjältä. Urheilijoiden suuri määrä tarkoitti sitä, että kisat alkoivat jo perjantai-iltana, pyörien täydellä teholla lauantaina ja sunnuntaina aamusta myöhäiseen iltaan.

Joutsan Pommista mukana olivat Olivia Fagerholm, Luukas Kemppainen, Veera Reponen, Benedict Seppälä sekä Valtteri Virtanen. Erityisen suosittu pommilaisille oli pikamatka, johon osallistuivat kaikki viisikosta.

Olivia Fagerholm oli jälleen monipuolisin ja hän osallistui T12 -sarjassa 60m lisäksi korkeuteen ja pituushyppyyn. 60m juoksussa hän teki ennätyksensä ajalla 10,16, jolla sijoittui alkuerissä kaikkiaan sijalle 88. Korkeudessa hän pomppasi tulokseen 116, joka myös oli uusi ennätys. Sijoitus oli 13. Pituudessa hyppy ei ihan lentänyt edellisen harjoituksen malliin ja siinä tulokseksi tuli 359. Sijoitus oli 60. Kuten huomataan, osallistujia oli lajeissa runsaasti, tässäkin sarjassa jopa 90.

P13 sarjassa Benedict Seppälä pukkasi kuulaa sijalle 4 uudella ennätystuloksellaan 12,50. Bene tuuppasi kuulaa tehokkaasti, mutta työnnöt olivat hieman matalia. Kisan voitti Turun Riku Naula, joka pyörähteli tuloksen 13,64. Kesää varten Benellä on reservissä vielä pitkiä kaaria.

60m juoksussa Bene oli suorastaan suvereeni. Alkuerissä tuli jo uusi ennätysaika 7,83. Loppukilpailussa lähtö ei aivan onnistunut, mutta Bene runnoi itsensä ykkösenä maaliin ajalla 7,93 ollen ainoa kahdeksan sekunnin alittaja kisassa.

P14 -sarjassa Valtteri Virtanen oli viikolla ja vielä kisankin aikana melko köhäinen ja se saattoi verottaa ensimmäistä kilpailukauttaan käyvän Valtterin suorituskuntoa. Siitä huolimatta hän juoksi alkueränsä ykköseksi ennätysajalla 7,96. Tällä ajalla hän pääsi A-finaaliin kuudenneksi nopeimmalla ajalla. Tuossa finaalissa hän sijoittui seitsemänneksi ajalla 8,05. Ehkä puhti loppui jo kesken, mutta hieno suoritus kuitenkin!

T14 -sarjan tytöissä taisi olla koko viikonlopun runsain osanotto. Kisassa sai tuloksen kaikkiaan 125 tyttöä. Alkueriä oli kaikkiaan 20! Kahdeksannessa erässä Veera sai vierelleen Espoon Elmiina Siikalan, joka on kauden tilastokärki. Elmiina sortui kuitenkin varaslähtöön ja suljettiin kisasta pois. Veera hoitikin erän helposti ja ajalla 8,24 hän oli koko joukon kolmanneksi nopein alkuerissä. Tie vei helposti A-finaaliin. Siinäkin Veera juoksi hienosti sijoittuen kokonaiskisassa neljänneksi ajalla 8,23. Vain kaksi sadasosaa erotti Veeran pronssista. Upea tulos näin kilpaillussa lajissa.

P15 -sarjassa Luukas Kemppainen on kärsinyt hieman aristavasta akilesjänteestä. Luukas jäi alkuerässään hieman telineisiin, mutta kiihdytti sen jälkeen tavoilleen uskollisena joukon tehokkaimmin ja oli 40m kohdalla joukon kärjessä. Aivan lopussa Maskun Oskari Salmelainen ohitti Luken ja hän sijoittui erän kakkoseksi ajalla 7,82, joka on hallikauden heikoin noteeraus. Tällä ajalla Luke oli ensimmäinen loppukilpailuvaiheesta (B-finaalista) karsiutuja, vain sadasosan päässä jatkopaikasta. Nuorella miehellä jalka kuntoon ja kesällä kohti 12 sekunnin alitusta ja pitkiä pituuspomppuja!

Kaikkiaan Pommin nuoret osoittivat olevansa maan kärkipään juoksijoita pikamatkoilla. Pienestäkin seurasta voi pinnistää kärkisijoille ja kerätä arvokasta kokemusta kisailusta ja erityisesti monipuolisesta harjoittelusta yhdessä muiden Joutsassa harrastettavien lajien kanssa.

Mika Sirkka

Luukas ja Valtteri valmistautumassa kisoihin.
Olivian T12 alkuerä lähdössä.
Veera valmistautuu.
Bene tuulettaa uusia ennätyksiä.
Valtteri P14 alkueriin lähdössä.
Kohta on Luukaksen P15 alkuerän vuoro.
Paikoillenne…
Valmiit…