Pommin hiihtäjiä ladulla laajalla rintamalla

Loppiaisviikonlopun pakkassäässä oli lähiseuduilla kansallisia kilpailuja enemmän kuin niitä ennätti hiihtämään. Ikäluokkiensa edustajat jakautuivat kilpailujen kesken, samoin kaikki Joutsan Pommin hiihtäjät päätyivät kisaamaan eri paikkakunnille. Hienoa oli, että sairasteluista kärsineet Aapo Pykäläinen ja Elli Lavia saatiin myös lähtöviivalle. 

Tampereen talvikisat hiihdettiin Kaupin laduilla 7.-8.1. Lauantaina Milo Äyrämö osallistui 4km:n perinteisen yhteislähtökisaan. Parin pyllähdyksen “taktiikalla” kisannut Milo putosi kärkiporukasta alamäkikaatumisen myötä ja oli lopulta tuloksissa kuudes. Sunnuntaina oli vuorossa väliaikalähtönä hiihdetty 4km vapaalla hiihtotavalla. Vaikka tuntemukset olon ja suksien osalta eivät olleet ihan edellisen päivän kaltaiset, hiihti Milo hienosti kolmanneksi. Sunnuntaina vapaan kisaan osallistui myös Alisa Äyrämö. Alisa hiihti N12-sarjassa 2km ollen 13.  

M14 tulokset, yhteislähtö (P)   M14 tulokset, väliaikalähtö (V)  N12 tulokset, väliaikalähtö (V)

Hollolan CustomSki -hiihdoissa Pommia edusti Elli Lavia. Elli hiihtää tänä vuonna N18-sarjassa ensimmäistä kauttaan. Matkana lauantaina oli 5km vapaalla hiihtotavalla. Joulunajan sairastelut tuntuivat eikä Elli kovin tyytyväinen ollut 7.sijaansa. Nyt kuitenkin kisakausi avattu ja kohti seuraavia kisoja!

CustomSki -hiihtojen tulokset

Aapo Pykäläinen oli sunnuntaina Kangasniemellä Puulan Hiihdoissa. M14-sarjassa hiihtävällä Aapolla oli matkana 3km vapaalla hiihtotavalla. Kauden avauksessaan Aapo nousi heti palkintopallille pokkaamaan pronssimitalin. 

Puulan Hiihtojen tulokset   

Keinukallion Tykkihiihdot Keravalla olivat Aleksi Saarelan viikonlopun kisavalinta. M14-sarjalaiset hiihtivät 5km vapaalla hiihtotavalla. Aleksi onnistui mainiosti ja nappasi voiton. 

Keinukallion tulokset 

Kuin kirsikkana kisaviikonlopun päällä ja mallina junnuille, pääsi Suvi Minkkinen tuulettamaan Slovenian Pokljukassa maalisuoralla. Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailun parisekaviestissä hän hiihti ja ampui upeasti neljänneksi parinsa Tuomas Harjulan kanssa. Selostajien mukaan kyseessä on 2000-luvun suomalaisittain paras ampumahiihtoviestin suoritus!