Pommilaisille värisuora piirinmestaruuskisoista, Aleksi pallilla myös Hollolassa

Tammikuun toiseksi viimeiselle viikonlopulle osui lähitienoilla monet kisat. Oli tarjolla sprinttiä, yhteislähtöä ja väliaikalähtöjä eri matkoille ja hiihtotavoille. Hiihtoporukka näytti jakautuneen aika hyvin näiden kisojen kesken, mikä näkyi varmastikin yksittäisten kisojen osallistujamäärissä.   

Aleksi Saarela valitsi lauantain 22.1. kisapaikakseen Hollolassa hiihdetyt CustomSki -hiihdot. Sarjan M14 osallistujat hiihtivät 5km vapaalla hiihtotavalla. Aleksille irtosi tahmealta tuntuneella hiihdolla kolmossija. Muita pommilaisia ei Hollolan kisoissa nähty.

 Tulokset M14

Sunnuntaina kilpailtiin Uuraisilla Keski-Suomen piirinmestaruuksista vapaalla hiihtotavalla. Kilpailut olivat samalla kansalliset Kuukan hiihdot sekä Keski-Suomen hopeasompa-cupin ensimmäinen osakilpailu. Tälle kaudelle piiri uudisti cupin pistelaskusääntöä, mikä aiheutti vielä kilpailupäivänäkin hämmennystä pm-mitalien jakojärjestyksestä. Vaikka välivuosille eli 13- ja 15-vuotiaille oli omat ikäsarjat, pm-tuloksissa nämä sarjat kuitenkin yhdistettiin 14- ja 16-vuotiaiden sarjoihin.

Pommin hiihtäjät onnistuivat tänään erinomaisesti hiihtämällä mitalivärisuoran. N12-sarjan Iida Lavia onnistui venymään 2 km matkalla pronssille. Mitali tuli kurotuksen mitalla, sillä eroa Iidan hyväksi neljänteen sijaan oli vaivaiset 0,3 sekuntia. Mutta eipä ollut hopeakaan kuin 9 sekunnin päässä. Kyseessä on Iidan ensimmäinen pm-mitali hiihdosta ja samalla kolmossija Kuukan hiihdoista.

M13-sarjassa Aleksi Saarela jatkoi jälleen tasaisen kovaa suorittamista. Hiihtomatkana oli 3 km. Aleksin voittoa ja piirinmestaruutta ehdittiin jo juhlia, kunnes selvisi, että pm-mitalien jaossa huomioidaan myös 14-vuotiaiden sarja. Niinpä Aleksi voitti kansalliset Kuukan hiihdot sarjassa M13, mutta piirinmestaruustaistossa tuli hopeasija. Aikaeroa 14-vuotiaiden voittajaan jäi 29 sekuntia. Kova veto siitäkin huolimatta.

N16-sarjan viidellä kilometrillä oli mukana Elli Lavia. Kisasta tuli tiukka sekuntikampailu ja tuloksia saatiin jännätä loppuun asti. Vielä 1,5 km ennen maalia kärkikolmikko oli reilun kymmenen sekunnin sisällä. Tällä kertaa sekunnit olivat Ellin puolella, sillä voitto lohkesi sekunnin erolla kakkossijaan. Elli voitti siis N16-sarjan Kuukan hiihdot sekä N15- ja N16 -sarjat yhdistettynä piirinmestaruuden.

Tulokset

Kuvassa piirinmestaruusmitalistit vasemmalta Aleksi, Elli ja Iida