Pommilaisia palkintopallilla Huiman Hiihdoissa

Pommin hiihtäjät osallistuivat 11.12.2021 Äänekoskella järjestettyihin Huiman Hiihtoihin. Kilpailut hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla yhteislähtönä. Yhteislähtökilpailuista on vielä melko vähän kokemusta, sillä kansallisella tasolla tätä kilpailumuotoa ei juurikaan ole käytetty. Niinpä hiihtäjät saivat arvokasta kokemusta peesaamisesta sekä ryhmässä hiihtämisestä.

Pommilaista jännitystä tarjosi ensimmäisenä N12-sarjassa Iida Lavia, joka pääsi nyt avaamaan kilpailukauden sitkeän flunssan jäljiltä. Mukana 1,5 km kisassa oli 10 neitokaista, joten sutinaa riitti lähtöviivalla. Lähtö sujui hyvin ja Iida pääsi ensimmäiseen nousuun viidentenä. Toisessa nousussa porukkaa lipui ohi, mutta laskuosuudella Iida imi eroa kiinni sijoittuen lopulta kuudenneksi. Neljäs sija jäi vajaan 4 sekunnin päähän ja eroa voittajaan jäi 26 sekuntia.

Seuraavana jännitettiin M14-sarjan yhteislähtöä, jossa mukana oli Aleksi Saarela. Aleksi uumoili etukäteen, että viivalla on niin kovia poikia, ettei pallille ole mahdollisuuksia. Aleksi lähti 4,5 km matkaan kuitenkin rohkeasti kokeillen, kuinka kauan pysyy kärjen mukana. Ehkä pienoisena yllätyksenä potku riitti upeasti kakkoseksi. Sarjan voittaja on vuotta vanhempi SM-mitalisti, johon eroa kertyi reilun minuutin verran.

Hiihtäjämäärällä mitattuna isoimmassa massalähdössä lähtivät yhtä aikaa kaikki naisten ikäluokat, jotka hiihtivät saman matkan eli 4,5 km. Tässä lähdössä mukana olivat N16-sarjassa Elli Lavia ja N50-sarjassa Mirva Pynnönen. Melkoisesta sutinasta huolimatta lähtö sujui hyvin ilman kolareita ja välinerikkoja. Elli veti käytännössä lähes koko kilpailun ajan oman sarjansa hiihtäjiä ja välillä näyttikin siltä, että saa tehtyä pientä kaulaa. Ihan ei Ellin kunto vielä kuitenkaan kestä koko kilpailumatkaa ja vauhti hyytyikin viimeisessä ylämäessä sen verran, että takaa tultiin ohi. Lopputuloksissa Ellin sijoitus oli toinen ja eroa voittoon jäi 13 sekuntia. Mirva Pynnönen sijoittui omassa sarjassaan kolmanneksi, eroa voittajaan kertyi reilut kolme minuuttia.

Tulokset