Search
Close this search box.

Poikkeuksellinen mutta onnistunut hiihtokausi päätökseen

Hiihtokauden päättäjäisiin Lamminmäelle kokoontui parisenkymmentä hiihdon ystävää vetämään yhteen päättyneen kauden. Joutsan Pommin puheenjohtaja Marko Hartonen iloitsi puheenvuorossaan runsaslumisesta talvesta, innokkaasta ja monilukuisesta hiihtokoululaisten ryhmästä sekä siitä, että Joutsan Hiihdot pystyttiin järjestämään. Kausi alkoi joulukuun puolella tykkilumiladulla, mutta jo muutaman viikon jälkeen saatiin luonnon lunta, jota riittikin pitkälle keväälle. Latuja ja latumestari Risto Otavaa kiiteltiin jälleen kerran yhteen ääneen.  
Koronasta johtuvat poikkeusolot ja rajoitukset näkyivät tottakai myös joutsalaisten hiihtäjien talvessa. Vaikka olosuhteet olivat tänä talvena loistavat, jouduttiin oman seuran järjestämistä tapahtumista muun muassa laturetki, puulaakiviesti ja osa iltahiihdoista perumaan. Valtakunnan tasolla peruuntuivat myös monet kisat. Eniten harmitusta toi maakuntaviestin, Koululiikuntaliiton kilpailujen sekä veteraaniurheilijoiden SM-kisojen peruuntumiset. Niistä kisoista, joissa kisaamaan päästiin, jäävät mieleen varmasti kisapaikkojen tarkat rajoitukset sekä askeettisuus ilman sisätiloja ja palkintojenjakoseremonioita.  
Hiihtojaoston puheenjohtaja Kati Lavia kävi läpi kauden tuloskoosteen sekä kiitteli ahkeraa talkooporukkaa, joka mahdollistaa tykkiladun teon ja kilpailujen järjestämisen. Kaudesta tehdyn kuva- ja videokatsauksen myötä nähtiin miten monipuolisesti sitä talven aikana oltiinkaan hiihdon parissa puuhattu. Myös kauden poikkeuksellisuus välittyi kuvista. 
Vuokatin alppimajassa kuukauden verran majaileva Suvi Minkkinenkin saatiin vieraaksi etäyhteyden välityksellä. Suvi kertoili mietteitään menneestä kaudesta ja koronan takia äärimmäisen rajoitetusta elämästään. Myös tulevaan kauteen liittyen kuultiin Suvin ajatuksia.
Kauden päättyessä on tietysti aika myös palkitsemisille. Reippaat ja innokkaat hiihtokoululaiset palkittiin diplomeilla ja pokaaleilla. Seuranmestaruuskilpailut hiihdettiin helmikuussa ja nyt oli aika palkita mitalistit. Vuoden hiihtourheilijana palkittiin Suvi Minkkinen, vuoden menestyjänä Aleksi Saarela, vuoden tekniikkataiturina Väinö Koistinen, vuoden kehittyjänä Iida Lavia ja vuoden taistelijana Elli Lavia. Antti Häyrin muistorahaston stipendin sai Aleksi Saarela.