Search
Close this search box.

Otto takoo korkeusrautaa – mutta se ei ole kuumaa vielä

Tänään värjöteltiin Jyväskylä-gamesissa. Miesten korkeuskisaan oli ilmoittautunut ilahduttavasti toistakymmentä karpaasia, joista paikalle tuli tasan kymmenen. Kolehko tuuli puhalteli Harjun kentän poikki, mutta se oli kuitenkin myötäinen. Enemmän kisan alkuvaihetta haittasi se, että naisten ja miesten seiväskisat olivat vielä kesken ja järjestäjillä oli täysi työ liikenteenohjauksessa risteävän liikenteen törmäysvaaran välttämiseksi.

Otto aloitti uuden kisa-asun testaamisen korkeudesta 180, mikä toivottavasti voidaan kesän mittaan jo siirtää aloituskorkeutena arkistoon. Toisaalta oli perusteltua aloittaa siitä tänään, koska verryttelyn yhteydessä tuli kokonaista yksi vähemmän onnistunut hyppy. Aloituskorkeudessa tuli muuten kauden ennätys siinäkin. Tuskin koskaan olen nähnyt niin kaukaa rimasta tehtyä ponnistusta ja silti ylitystä. 185 meni ekalla jo hieman lähempää ja 190 toinen ylityksen tuottanut hyppy oli ehkä kisan paras vauhdiltaan ja nousultaan. Kovasti tsempaten Otto ylitti vielä kolmannellaan 195, joten kauden kolmen kisan saldo on nyt 195, 196 ja 195. Tätä voisi jo väittää tasaiseksi sarjaksi, ellei olisi nähnyt kuinka erityyppisiä hyppyjä vielä tässä vaiheessa kautta tulee. Kilpailun voitti Samuli ”Juhanpoika” Eriksson, joka pomppaisi 212. Samulin hypyssä on esimerkillisen hyvä vauhti loppuun saakka.

 

Seuraavat kisat ovat todennäköisesti Jyväskylässä to 18.6. ulkopuolella kilpailun nuorten eliittikisoissa sekä su 21.6. Saarijärven juhannuskisoissa. Nyt vaan toivotaan hiiliä ahjoon eli lämpötilaa yli kahdenkymmenen. Niin ja tietysti hyviä hyppyjä  – niitä tulee toivottavasti useampi samaan kisaan.

 

MS