Search
Close this search box.

Otto Takala ylitti Korkeushyppääjän rajan

Viitasaaren Viestin satavuotisjuhlia ei voi urheilija paremmin juhlia kuin hyppäämällä seuran juhlakisoissa korkeudessa uudelle metriluvulle. Juuri näin toimi Otto torstaina 9.7.  hypätessään kahden metrin korkeuden. Tämä on ainakin oma näkemyksemme juhlimisesta parhaimmillaan.

Otto aloitti bileet maltillisesti korkeudesta 180. Seuraava korkeus 185 meni vasta toisella kuten myös 190. Tässä korkeudessa kilpailun aloittanut Laukaan Urheilijoiden Urpo Sippola jäi ilman tulosta. 195 nousi yli ekalla ja onnistuneissa yrityksissä näkyi jotain sellaista mitä ei ollut vuoteen näkynyt; riittävän läheltä lähtenyt ponnistus. Kun kahden metrin eka hyppy putosi niukasti joutui valmentaja jo jättämään kuvaamisen ja alkoi valmistautumaan juhlien huipennukseen.

Otto on kehittynyt hyppääjänä vuoden aikana. Tästä nähtiin esimerkkejä Viitasaarella. Korkeuspaikka oli rankkasateen jälkeen märkä, mutta hyppääminen molempien kenkien kantapiikeillä onnistui, vaikka sitä ei ole pitkään aikaan kokeiltu. Otto pystyy myös korjaamaan ja analysoimaan asioita hyppäämisessä kilpailun aikana. Viitasaarella tuli palkkio paitsi sinnikkäästä yrityksestä ja harjoittelusta myös positiivisesta asenteesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti harjoituksia, seuraavia kilpailuja sekä tietysti heinä-elokuun vaihteessa Porissa pidettäviä Kalevan kisoja.