Search
Close this search box.

Otto Takala Kalevankisoissa 10.

Pommin korkeushyppääjä Otto Takala ylsi kelpo suoritukseen yleisurheilun Suomenmestaruuskisoissa eli Kalevankisoissa Porissa viime viikonloppuna. Otto selvitti tiensä lauantaina koleassa vesisateessa hypätystä karsinnasta finaaliin hyppäämällä 197 yli ensimmäisellä yrityksellään.

Tunnelma onnistuneen karsinnan jälkeen oli varsin iloinen. ”Kauden tavoitteet on suurimmalta osin saavutettu” totesivat Otto ja valmentaja karsinnan jälkeen.

Tämä ei tarkoittanut sitä, ettei nälkää olisi ollut finaalia varten jäljellä. Valmistautuminen sunnuntain loppukilpailuun sujui mainiosti ja odotukset kisaan olivat korkealla. Finaali alkoi korkeudesta 195, joka oli viime kesänä Oton paras noteeraus. Aloituskorkeuden Otto ylitti heti ensimmäisellä yrityksellä. Seuraavassa korkeudessa kaksi ensimmäistä hyppyä takertelivat hiukan vauhdin osalta, mutta yleisön kannustaessa Otto ylitti tuonkin korkeuden kolmannellaan.

Seuraavassa korkeudessa 203 olivat vielä kaikki finalistit mukana, mutta tämä korkeus jäi ylittämättä kolmelta kisaajalta, joista yksi oli Otto. Ensimmäinen ja kolmas yritys olivat lähellä, mutta ponnistus tapahtui liian kaukaa eikä vauhti riittänyt kantamaan pohkeita riman yli.

Kaiken kaikkiaan kilpailukokemus oli mielenkiintoinen. Hieman jäi harmittamaan se, että pienellä parannuksella olisi tuloksena ollut pistesija.