Search
Close this search box.

Mukava määrä nuoria pm-maastoissa 2019

Pommilta oli iskukykyinen joukko mukana Lahdessa 11.5. piirinmestaruusmaastojuoksukisoissa. Aiempina vuosina intoa lähteä maastoihin kisaamaan ei ole oikein ollut, joten nyt mukana olleen seitsemän juoksijan joukkoa voi pitää hyvänä määränä.

Ida Lavia juoksi sarjassaan t9 vuotta sijalle 6. Mukana oli 13 tyttöä. Aleksi Saarela juoksi kymmenvuotiaiden sarjassa koko ajan kärjen tuntumassa ja sijoittui hienosti hopealle. Eroa voittaja Nastolan Niilo Kemppaiseen tuli 7 sekuntia. Kisan kolmoselle merkattiin sama aika sekunnin tarkkuudella, mutta kyllä Aleksi oli selkeästi kakkosena. 

11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Olivia Fagerholm juoksi seitsemänneksi tasaisella vauhdilla. T13-sarjassa kahden kilometrin matkalla Elli Lavia oli tiiviissä ryhmässä ensimmäisellä kierroksella mukana, mutta toisella kierroksella hän jäi tästä porukasta. Ellin sijoitus oli 11. ja eroa voittaja Helmiina Saarikunnakseen tuli 1.09. 

Aleksi Muttilainen debytoi kunnan ulkopuolella ensimmäisissä kisoissaan ja juoksi tasaisella vauhdilla p13 -sarjassa sijalle kuusi. 

P14-sarjassa mukana olivat Luukas Kemppainen ja Väinö Koistinen. Matkaa oli kolme kilometriä. Luukas oli mukana hieman yli kaksi kilometriä oman sarjansa kärkikaksikon seurassa, mutta kolmannen kierroksen kiristys pudotti Luken hieman taaemmaksi. Sarjan nelonen lähestyi loppuvaiheessa uhkaavasti, mutta Luke sai loppukirissä pidettyä tämän takanaan ja nappasi siis pronssin. Eroa voittajaan tuli 21 sekuntia. Väinö juoksi omaa vauhtiaan tasaisesti ja sijoittui sijalle viisi. 

Tästä on hyvä jatkaa ja laittaa rohkeasti tavoitteeksi saada ensi vuonna maastoihin mukaan kymmenen juoksijaa!

Täydelliset tulokset löytyvät jälleen Tilastopajasta:

Pm-maastot Lahti 11.5.2019