Search
Close this search box.

Menestystä KLL -mestaruuskisoista Lahdesta

Koululiikuntaliiton mestaruuskisat A- ja B-sarjoissa kilpailtiin Lahdessa 19.-20.9. Joutsasta mukana oli Joutsan yhtenäiskoulun edustajina poikanelikko Luukas Kemppainen, Benedict Seppälä, Rico Sievänen sekä Valtteri Virtanen.´sekä seuratasolla Lahden Ahkeraa edustava Sinja Johansson. Lisäksi Joutsan lukiota edusti Miska Johansson. Pommia edustava Anniina Haapala oli Lahden lukioiden edustajana mukana 100m ja 400m juoksuissa. Iästä riippumatta B-sarja (yläkoulu) oli merkitty 15 -vuotiaiden sarjaksi ja A-sarja (lukio) 19-vuotiaiden sarjaksi. Myöhemmin tämä vielä muuttui Tilastopajan tulospalvelussa 20-vuotiaiden sarjaksi.

Joutsan poikien pikaviestijoukkue oli sama, joka on kesän aikana juossut kaksi kisaa aiemminkin. Elokuussa seuracupista oli pohjana aika 47,62. SM-viestit Kotkassa jäivät harmillisesti mitalistikandidaattijoukkueelta väliin, mutta onneksi vielä tarjoutui tämä mahdollisuus kokeilla tossun nousua. Harmillisesti kisaan oli ilmoittautunut vain viisi joukkuetta, joista Porvoo vielä jäi lopulta pois. Näin mitalisaumoja oli olemassa.

Pojilla oli hyvähenkinen verryttely ja vaikutti siltä, että mitään estettä ei hieman kolean sään ohella tuloksentekoon olisi. Etusuoralla puhalsi sivuvastainen, mutta takasuoralla olisi taas tuulta selän taakse tarjolla. Bene starttasi aloitusosuuteen räväkästi ja Joutsa oli mukana kärkitaistossa ensimmäisessä vaihdossa. Benen ja Vallen varman päälle -vaihto toimi mainiosti ja Valle rynnisti toisen osuuden saavuttaen hieman edellä olevia. Vaikka kuuluttaja mainitsi että Lahden toinen vaihto meni Joutsaa paremmin, en ole ihan samaa mieltä. Toista vaihtoa oli nimittäin pojilla siirretty hieman eteenpäin ja Joutsa vaihtoi tämänkin vuoksi Lahtea myöhemmin. Rico kirmasi kaarteen erittäin terävästi ja saavutti kärjesssä ollutta Lahtea ja ohitti Kokkolan jo tässä vaiheessa. Luke sai kapulan lähes samaan aikaan Lahden ankkurin kanssa, pyyhkäisi saman tien nopeana kiihdyttäjänä ohi ja piti asemansa maaliin saakka. Lopputuloksena Joutsa siis voittoon, Lahti kakkoseksi ja Kokkola kolmanneksi. Sekä Joutsan että Lahden joukkueet juoksivat nopeammin kuin pronssijoukkue edellisen viikonlopun SM-viesteissä. Tämä on toki spekulointia, mitalit jaetaan kisoissa olevien kesken, Kertoopahan vain siitä, että Joutsan pojat liikkuvat kansallisesti hyvällä tasolla.

100m yksilökisassa kolme poikaa juoksi itsensä alkueristä finaaliin; Luukas, Valtteri ja Benedict. Ricoltakin odotettiin ensimmäistä 13 sekunnin alitusta, mutta aika kova vastatuuli erässä vei voiton tässä tapauksessa.

Finaaliin starttasi vain Luukas. Muilla oli sen verran vanhoja ja uusia kipuiluja, että kun mitalinhohto ei vielä kiilunut silmissä oli ratkaisu ymmärrettävä. Luukas kiihdytti loppukilpailussa ennakkosuosikki Kalle Hirven vierellä räväkästi ja oli pronssissa kiinni, voisi sanoa; viimeiseen askeleeseen saakka. Siinä Ylöjärven Miro Mäkisen pitkä hahmo kurotti Luken ohi pronssille sadasosan turvin. Harmillista, mutta kilpaurheiluun kuuluva asia. Luke juoksi ajan 11,90, joka on kauden kolmanneksi paras aika hänelle. Ottaen huomioon melko kolean sään ja 1,2 metrin vastatuulen pojat juoksivat mainiosti. Kisan voittaja Kalle Hirvi juoksi ennätyksensä kuten myös kakkoseksi sijoittunut Lahden Milo Laakso.

Yläkoulun tyttöjen moukarissa Sinja Johansson teki tuloksen 36,98 jolla oli sijalla 12. Miska Johansson juoksi A-sarjan pojissa 100m alkuerässään melkein kolmen metrin vastatuulessa 13,30 ja oli kisassa sijalla 24.

Nastolan lukiossa opiskeleva Anniina Haapala juoksi itsensä 100m alkueristä finaaliin kahden alkuerän kolmanneksi parhaalla ajalla 13,22. Finaalissa Anniinan sijoitus oli neljäs ajalla 13,37. Mitali jäi vajaan kahden kymmenyksen päähän. Kisan aikana puhalteli puolentoista metrin vastainen tuuli. Anniinalta hyvää vauhtia ottaen huomioon olosuhteet.

Sunnuntaina 20.9. kisassa olivat mukana Anniina ja Luukas. Ansku juoksi 400m aikaan 1.05,10 mikä on hänen uusi ennätyksensä. 400m kisasta kauden päätöksenä taitaa tulla Anniinalle perinne, koska hän päätti myös viime kauden tällä tavoin. Sijoitus kisassa oli hänellä tällä kertaa viides. Yläkoulupoikien sarjan 300 metrillä oli kaksi erää ja kisa juostiin suoraan loppukilpailuna. Ensimmäisessä erässä Jyväskylän Lassi Nalkki juoksi kovan ajan 36,89 ja otti tiukan otteen voitosta, Toisessa erässä juossut Luukas lupasi etukäteen jättää kaikki voimat radalle ja tässä hän hienosti onnistuikin. Vaikka alku oli aiempaa rohkeampi jaksoi hän silti hyvin loppuun saakka ja uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 38,95. Hän sijoittui toisen erän kakkoseksi ja koska ensimmäisessä erässä kukaan ei juossut Nalkin lisäksi alle 40 sekunnin tiesi se Lukelle pronssia kisassa. Mainio päätös kaudelle ja balsamia edellispäivän niukalle tappiolle loppukurotuksessa.

Kisojen tulokset löytyvät Tilastopajasta:

https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=79254

viestijoukkue
Joutsan poikien viestijoukkue Lahdessa 19.9.2020