Search
Close this search box.

Lavioiden ja Äyrämöiden kisaviikonloppu

Tammikuun toisena viikonloppuna oli kisatarjontaa runsaasti ympäri Suomea. Kun kovat pakkasetkin ainakin hetkeksi väistyivät, päästiin kisat myös joka suunnalla järjestämään. 

Lavian siskokset suuntasivat lauantaina Juvalle Siiskosen Kauraleipähiihtoihin. Hiihtotapa oli vapaa. Iida pääsi vihdoin käynnistämään kisakautensa ja hienosti käynnistikin! N14-sarjan kolmelta kilometriltä tuli voitto reilulla kymmenen sekunnin erolla kakkoseen. Kulku oli tuntunut ihan hyvältä, vaikka keli nihkeä olikin. Myös Elli (N18) onnistui raskaassa kelissä ja mäkisessä maastossa. Alkukausi on ollut tahmea ja nyt vihdoin tuli oman kunnon mukainen suoritus viiden kilsan kisassa. Tuloksena hieno kakkossija! 

Äyrämön sisarukset ottivat suunnan Etelä-Suomen kisoihin. Lauantaina he hiihtivät vapaan hiihtotavan CustomSki-kisat Hollolassa ja sunnuntaina Milo osallistui FIS Vantaan hiihtoihin. Hollolassa Alisa hiihti N12 -sarjassa kolme kilometriä. Sijoitus oli 13. Sairastelujen ja pakkasten jälkeen kilpahiihto oli tuntunut olevan vähän hakusessa, mutta kisojen kauttahan se tuntuma taas palaa. Milo hiihti M16 -sarjassa viisi kilometriä sijoittuen kahdeksanneksi. Hänellä oli taktiikkana lähteä kovaa, mutta vauhti ei ihan kestänyt maaliin asti. Omien sanojensa mukaan tuli maaliin aika hiljaa! Sarjassa oli runsaasti osallistujia, joten sijoitus on vauhdin hidastumisesta huolimatta varsin mainio.     

Tulokset Siiskosen Kauraleipähiihdot

Tulokset CustomSki -hiihdot

Sunnuntaina Vantaalla hiihtotapa vaihtui perinteiseen ja osallistujia oli M16 -sarjassa taas parisenkymmentä. Keli oli voitelun kannalta varsin haastava. Kosteuden takia latu-ura meinasi liippaantua ja ladun vieressä oli sitten uutta, kuivaa pakkaslunta. Milon suksiin ei ihan parasta pitotälliä löytynyt, tosin ei ehkä kaikille muillekaan. Erot muodostuivatkin hurjan suuriksi, ehkäpä osittain juuri voitelun onnistumisen / epäonnistumisen takia. Myös rata oli vaativa. Milon sijoitus oli 12. Hän oli ihan tyytyväinen hiihtoonsa, mutta “kananmunia ja maitoa tarvitaan lisää”, jotta ero kärkeen saadaan kutistumaan.    

Tulokset FIS Vantaan hiihdot