Search
Close this search box.

Junnuhiihtäjät avasivat kisakauden Piispalassa, Aleksille heti voitto!

Vaikka lumesta ei ole vielä näillä seuduilla tietoakaan, on hiihtokausi kuitenkin polkaistu jo hyvään alkuun säilölumilatujen ansiosta. Pommin juniorihiihtäjät kävivät avaamassa oman kisakautensa 8.11. Kannonkoskella Piispalan Ensilumen Hiihdoissa. Kisaan lähdettiin lähestulkoon kylmiltään, sillä takana on vain parin hiihtoputkireissun verran lumilla hiihtämistä. Kisat käytiin kilometrin mittaisella radalla ja lyhennetyillä matkoilla, hiihtotapana perinteinen. Osa hiihtäjistä lähti matkaan luistelusuksilla luottaen tasurivoimaan, osa lähti pidoilla.

Pommin pojat Aleksi Saarela ja Väinö Koistinen luottivat tasuritaktiikkaan, kun taas tytöt Elli ja Iida Lavia valitsivat pitosukset. Aleksi nappasikin heti voiton ja Väinö hiihti hopealle. Elli hiihti lähes koko matkan tasuria pitosuksella, joten jonkin verran jäi jossiteltavaa suksivalintaan ja taktiikkaan. Elli sijoittui viidenneksi. Iida hiihti kilometrin sprinttimatkalla kuudenneksi.

Karstat on nyt poltettu. Nyt toivotaan kovasti talven tuloa. Varsinainen tiiviimpi kisakausi alkaa joulukuun puolivälissä.

Tulokset