Search
Close this search box.

Joutsan Pommin väkeä toimitsijoina Kalevan kisoissa

Joutsan Pommin ja Hartolan Voiman yhteistyönä tämän vuoden Kalevankisoissa Lahdessa hoidettiin kuulakilpailut. Mukana Pommista olivat viikonloppuna Tiina, Pepi, Kimmo, Sami, Bene, Mika ja Eetu. Sunnuntaina naisten kuulan karsinta ja finaali hoidettiin pääosin joutsalaisvoimin. Lauantaina päävastuu oli HaVolaisilla. Lajijohtajina vuorottelivat Hartolasta Toni Miller ja Joutsasta Mika.

Kilpailut sujuivat lähes ongelmitta ja rutiinilla. Perjantaina jouduttiin miesten kuulakisan kesken pyytämään liikuntapaikkojen hoitoa avuksi kuularingin nojareunuksen paikoilleen laittamisessa, kun omasta takaa ei oltu 17 millistä hylsyavainta osattu ottaa mukaan.

Tapahtumanohjaus ja aikataulussa pysyminen on suurissa tapahtumissa oleellista ja tässä onnistuttiin mainiosti. Esimerkiksi sunnuntaina naisten kuulafinaalissa kisa päättyi kaksi minuuttia budjetoitua aiemmin, mutta sille löytyi selitys siitä, että esiurheilija työnsi vain yhden työnnön suunnitellun kolmen sijaan. Samaan aikaan kentällä tapahtuvat useat lajit ja niissä tapahtuvat mielenkiintoiset suoritukset tekevät sekä kisojen seuraamisesta että ohjaamisesta vaativan kokonaisuuden. Tv-katsoja ei tätä huomaa, koska suorituksia ajetaan tallenteelta ohjaajan valitsemalla tavalla loogisesti. Kentän tasolla huomaa, että on lähes mahdotonta välttää yhdenaikaisuutta kiinnostavien suoritusten välillä.

Viime kesän YAG ja tämän kesän Kalevankisojen perusteella voi todeta, että piirin pohjoisen seudun seurat ovat luotettavia ja toivottuja yhteistyökumppaneita suurempien tapahtumien järjestelyissä. Omien suurten tapahtumien järjestämisessä tulee vastaan toimitsijatehtäviin halukkaiden ihmisten rajallinen määrä.

Urheilullisesti tärkeää on myös saada uusia urheilijoita nousemaan Kalevankisojen osallistumiseen oikeuttavalle tasolle.

Kuulan toimitsijat
Sunnuntain kuulan toimitsijat