Search
Close this search box.

Hopeasompa 2024

Vuoden 2024 junnujen SM-kisat eli Hopeasompakisat hiihdettiin Vöyrillä 15.-17.3. Joutsan Pommin edustajina olivat Iida Lavia, Milo Äyrämö ja Aleksi Saarela.

Perjantaina hiihdettiin perinteisen sprintit. Sää Vöyrillä oli lämmin, mutta pelätyt sateet eivät kuitenkaan osuneet kohdalle. Päivän edetessä latu muuttui kuitenkin varsin pehmoiseksi. Tähän kisapäivään seurastamme osallistui Aleksi M16-sarjassa. Hän lähti tavoittelemaan paikkaa alkueriin eli kolmenkymmenen sakkiin, mikä olisi ollut hyvä suoritus perinteisen tavan ja tämän kauden tason mukaan. Tavoite jäi parin sekunnin päähän, sillä Aleksi oli 36. Sprintin karsintaan starttasi 96 hiihtäjää. 

Tulokset sprintti

Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaiset matkat vapaalla hiihtotavalla väliaikalähtönä. Sää oli kylmempi ja latu monin paikoin jäinen. Pommilaisista päivän avasi N14 -sarjassa hiihtänyt Iida. Iida sai alleen luistavat sukset ja sivakoi kolmen kilometrin matkan aikaan 9.38. Ilman tulostavoitteita kisaan lähtenyt Iida ei ollut kovin tyytyväinen kulkuunsa, mutta iloitsi päästyään osallistumaan kisoihin. Sairasteluiden myötä sekään ei ollut itsestäänselvyys. Iidan sijoitus oli 63. Kisaan starttasi 74 hiihtäjää. 

M15 -sarjan 58 hiihtäjää pääsivät viiden kilometrin lenkeilleen iltapäivällä. Heidän mukanaan pommilaiset Aleksi ja Milo. Aleksi lähti matkaan kolmantena ja teki kärkiajan tullessaan maaliin, mutta valitettavasti se ei riittänyt hiihtäjän toivomalla tavalla. Tämäkin kisa noudatteli tänä talvena tutuksi tullutta kaavaa: alku kulkee, mutta sitten vain vauhti ja puhti loppuu. Liian monta flunssaa ja kuumetta on Aleksikin tänä talvena sairastanut. Aleksin sijoitus oli 13. eikä mieltä lämmittänyt yhtään se, että pronssipallille matkaa jäi vain 21 sekuntia. Milon sijoitus oli 21, ja jälleen hän joutui olemaan se eka, joka jää palkittavien ulkopuolella. Poikien tasaisuudesta kertoo sekin, että sija 19 meni jakoon ja Milo hävisi heille vain 0,3 sekuntia. Milolla ei ollut ihan irtonaisin ja kevein päivä eikä suksikaan onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Eroa toisiin tuli erityisesti lopun laskuosuudella. 

tulokset henkilökohtaiset matkat

Sunnuntaina oli vuorossa perinteisellä hiihtotavalla hiihdettävät viestit. M16 -sarjaan oli ilmoitettu Joutsan Pommin ja Ähtärin Urheilijoiden yhdistelmäjoukkue, mutta viestihiihto jäi valitettavasti hiihtämättä Saaren Ilmarin sairastuttua. 

Tulokset viestit      

Pettymysten viikonlopusta jäänee kuitenkin oppia ja kokemusta tuleviin vääntöihin, minkä hiihtäjät jossain vaiheessa pystyvät kääntämään voimavarakseen!