Search
Close this search box.

Hipposhallit osa 2

Nuoret osallistuivat 4.-5.2. Jyväskylässä Hipposhalli 2 -kisoihin

Lauantaina kisassa olivat mukana Olivia Fagerholm T15 -sarjan 3-loikassa ja Luukas Kemppainen miesten 200 metrillä. Olivia ponnisti loikassa uuden ennätyslukemansa 9,14. Edellisenä viikonloppuna Kuopiossa vaivanneet askelmerkkiongelmat olivat tässä taakse jäänyttä elämää. Luukas juoksi 200 metrillä oman halliennätyksensä, mutta talven aikana vähemmälle jäänyt juokseminen näkyi suorittamisessa.

Sunnuntaina 5.2. mukana olivat M19 sarjan 60 metrillä Luukas ja Rico Sievänen sekä M17 sarjassa Markus Porvari. Markus juoksi alkuerässä neljänneksi uudella ennätysajallaan 7,50. Loppukilpailussa hän paransi vielä sadasosalla aikaan 7,49 ja samalla sijoituskin nousi jaetulle kolmossijalle.

Luukas ja Rico olivat tapansa mukaan joukon kärkipäässä startin jälkeen ja vielä n. 30-40 metriin saakka. Luke pinnisti kakkoseksi ja Rico kuudenneksi. Ajat pojille jäivät neljä ja kuusi sadasosaa ennätyksistä. Rico oli mielestäni vielä kymmenen metriä ennen maalia kolmantena tai neljäntenä, mutta sitten aivan lopussa kaksi poikaa rynnisti ohi. Talven aiempaa vähäisempi halliharjoittelu näkyy nuorten miesten suorituksissa ja askelmerkkiongelmat hyppylajeissa kertovat samasta seikasta. Tämä on otettava realismina vastaan ja samalla mietittävä miten rahkeet riittävät paremmin ympärivuotisen laadukkaan harjoittelun mahdollistavien olosuhteiden hakemiseen taito-teholajeissa.