Search
Close this search box.

Hippo-Hiihdoissa ja Puulaakiviestissä ilahduttavasti osallistujia

Jo vuosikymmenten ajan Hippo-Hiihdot ovat liikuttaneet tuhansia niin pieniä kuin vähän suurempiakin hiihtäjän alkuja. Monet isät ja äidit muistavatkin oman lapsuutensa Hippo-Hiihdot, kun ovat tuoneet oman jälkikasvunsa kisoihin.  Tämän talven Hippo-Hiihdot kisailtiin 5.3.2019 kipakassa pakkassäässä.  Vilpoinen keli ei pieniä hiihtäjiä haitannut, sillä osallistujia oli tänä vuonna enemmän kuin muutamana viime vuotena.

Myös Puulaakiviesti kokosi ilahduttavan määrän joukkueita kisaamaan paikallisten hiihtoviestijoukkueiden paremmuudesta. Tiistaina 12.3. kisatussa viestissä hiihdettiin kahdessa sarjassa: kilpasarjassa ja puulaakisarjassa. Kilpasarjan joukkueen kokoonpanolle ei asetettu rajoituksia, puulaakisarjan joukkueessa tuli olla vähintään yksi nainen tai yksi alle 16-vuotias hiihtäjä. Hiihtomatkana oli vanha valolatu eli 2,5 km, joukkueessa kolme hiihtäjää ja hiihtotyyli vapaa. Perinteistä puulaakiviestiä ennen kisailtiin lasten oma viesti Junnupuulaaki. Junnut hiihtivät myös kolmen hiihtäjän joukkueissa, mutta matkana oli 1 km ja tässä yläikärajana 14 vuotta.

Kilpasarjan voittoa juhli Joutsa MTB Narukädet hiihtäjinään Jere Rossi, Matti Miettinen ja Ismo Saari.  Puulaakisarjan voiton vei Team Lavia joukkueella Pasi Lavia, Kati Lavia ja Elli Lavia. Junnupuulaakin mestaruus meni puolestaan Ski Team Angesselän tyttötriolle, jossa suksivat Elli Lavia, Olivia Fagerholm ja Iida Lavia.  Jokaisen sarjan voittajajoukkueen voittomarginaali toiseksi tulleeseen oli noin minuutin luokkaa, joten tässä viestissä ei loppukirikamppailuja ja maalikameran tarkistuksia tarvittu.