Search
Close this search box.

Hiihdon tuloksia 18.-19.2.

Jyväskylän Laajavuori oli kilpailupaikkana Nuorten Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuille sekä niiden yhteydessä 18.-19.2. hiihdetyille Jyväskylän FIS-hiihdoille ja kansallisille hiihdoille. Mestaruuskisojen arvon mukaisesti latuprofiili oli vaativa ja sitä samaa reittiä käyttivät myös kansallisten sarjojen hiihtäjät. Pommia edustivat M14 -sarjassa Milo Äyrämö ja Aleksi Saarela. Lauantaina kisattiin väliaikalähtönä 5km vapaalla hiihtotavalla. Molemmat pojat onnistuivat lumisateisessa ja pöpperöisessä kelissä oikein hyvin. Aleksi oli kisan toinen häviten voittajalle Kent Lindholmille vain 3 sekuntia. Nuo ja muutamat muut lisäsekunnit hän lahjoitti voittajalle kaatumalla viimeisessä alamäessä suksen haukattua lumeen. Milo jäi vain reilun minuutin voittajalle ollen hienosti kisan 8. 

Sunnuntaina hiihdettiin samalla reitillä yhteislähtönä 5km perinteisellä hiihtotavalla. Aleksi pääsi starttaamaan arpaonnen suosimana eturivistä, Milo taas huonon arpaonnen ansiosta viimeisestä rivistä. Ekan nousun päälle Aleksin hiihto kulki hyvin, mutta kärjen jatkaessa kovaa vauhtia, ei hän pystynyt vastaamaan toisten menoon. Voimaton olo ja tukkoinen hiihto toi sijan 7. Eroa kärkeen tuli minuutin verran. Milo oli kisan 10. ja suht tyytyväinen molempien päivien kisoihinsa. Milollakin takanaan kovia ja pitkiä treenejä kauden pääkisoja silmällä pitäen, joten herkkyys puuttuu vielä menosta.    

Tulokset lauantai (V)   Tulokset sunnuntai (P)

Hartolassa hiihdettiin sunnuntaina 1-alueen pitkien matkojen aluemestaruushiihdot. Mirva Pynnönen (N55) hiihti 13,5km vapaalla hiihtotavalla aikaan 49:48,8. 

Tulokset: Hartolan hiihdot