Search
Close this search box.

Hiihdon kisakatsaus 11.-12.2.2023

Talvi jatkuu kohtuullisena ja viikonloput ovat täynnä kisoja. Lauantaina 11.2. M14-sarjan poikatriomme vahvistettuna Alisa Äyrämöllä suuntasi Pieksämäelle Uhomäen hiihtoihin. Nämä kisat hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Alisan sarja (N12) hiihti 3km ja hän nappasi neljännen sijan hyvin kulkeneen hiihdon myötä. Aapo Pykäläinen starttasi sarjansa ensimmäisenä Keski-Euroopan puistohiihtoja muistuttavalle radalle. Mutkittelevalla “crossiradalla” oli vaativia ylämäkiä ja toisaalta nopeita tasaisia pätkiä. Teknisestä osaamisesta ei siis ollut haittaa! Viiden kilometrin matkalla ei juurikaan lepohetkiä koittanut, mutta vaativuudesta huolimatta hiihtäjät tykkäsivät radasta. Aleksi oli reitillä toiseksi nopein ja iloitsi ennen kaikkea kivuttomasta polvesta ja ekasta vapaan kisasta lähes kuukauteen. Polvivamman takia useamman viikon lähinnä tasuria hiihtäneenä tuntui kropan herättely vapaalle kuitenkin työläältä. Milosta puolestaan tuntui ettei ihan kaikki irronnut ladulle toivomallaan tavalla. Silti hän löysi itsensä sijalta kolme ja palkintopallilta. Aapo hiihti sijalle kahdeksan ja nappasi taas arvokasta kokemusta yhdenlaisesta latuprofiilista ja kisasta.  

Tulokset: Uhomäen hiihdot

Uhomäen kärkikolmikko: Aleksi Saarela (2.), Eemeli Suutari (1.) ja Milo Äyrämö (3.)

Sunnuntaina 12.2. Milo Äyrämö (M14) hiihti Uuraisilla Kuukan hiihdoissa 3km vapaalla hiihtotavalla. Aika tiukkaakin kisaa käytiin sijoista 2-4. Tällä kertaa se vihatuin nelossija koitui Milon kohtaloksi viiden sekunnin erolla. Mirva Pynnönen hiihti myös Uuraisilla. Hänellä oli matkana 5km ja sijoitus N55-sarjassa kolmas.

Tulokset: Kuukan hiihdot

Vähän varttuuneemmat herrat, Markot Salo ja Hartonen, eivät tyytyneet yhtä lyhyisiin matkoihin. He kävivät aurinkoisen lauantaipäivän riemuna sivakoimassa 41,5 kilometrin Savonia hiihdon Mikkelissä. Molemmat suoriutuivat varsin loistavasti perinteisellä hiihtotavalla hiihdetystä urakasta. Marko Salo oli yleisen sarjan 20. ja Marko Hartonen M50-sarjan 13.

Tulokset: Savonia MYL

Tulokset: Savonia M50

Kaikkien näiden kotimaan kisojen lisäksi olemme saaneet jännittää oman seuran hiihtäjän menestystä Oberhofin ampumahiihdon MM-kisoissa. Perjantain pikakilpailussa Suvi Minkkinen hiihti sijalle 35 ja sunnuntain takaa-ajossa Suvi nousi sijalle 24. Aina on yhtä hienoa lukea haastatteluiden aikana Suvin pyssyn valjaiden teksti JOUTSA.