Search
Close this search box.

Elokuun tuloksia

Seuracup

Joutsan Pommin nuoret yleisurheilijat ottivat osaa Lahdessa pidettyyn seura-cupiin. Lahden ja Kymenlaakson piirien seuroille järjestetyssä kisassa oli lajeja ikäluokille 11-17 ja lajeja ikäluokkaa kohden neljä. Näiden lisäksi oli pikaviestit ikäluokille kahden vuoden välein.

Joutsan Pommi sai kasaan 11 henkisen joukkueen joka keräsi pisteitä mainiosti. Vanhempien ikäluokkiin nostetuista urheilijoista moni menestyi palkintosijoille ja toi kosolti pisteitä lajisuorituksillaan seuralle. Myös aivan ensimmäisiä kilpailusuorituksia Joutsan ulkopuolella sekä aivan uudessa lajissa nähtiin. Ilahduttavaa rohkeutta! Omia uusia ennätyksiä tehtiin useita, peräti 10 kappaletta.

Vuoden 2021 realistinen tavoite on saada lisää osallistujia seurasta ja sitä kautta enemmän lajisuorituksia ja pisteitä. Finaalipaikka alle 10 000 asukkaan kuntien seurojen joukossa on aivan mahdollinen ja konkreettinen tavoite seuran nuorisotoiminnalle.

Seuracupin tulokset Lahdessa 12.8.:

https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=77849

Pm-viestit

Joutsan juoksijat Lahden piirin pm-viesteissä 2020

Joutsa sai jalkeille 15 -sarjan pikaviestijoukkueet Lahden piirin pm-viesteihin 18.8. Lahden Urheilukeskukseen. Poikien joukkue oli jo edellisellä viikolla juossut mainion ajan 4x100m viestissä seuracupissa. Nyt takaisku koettiin, kun Benedict Seppälä joutui jäämään kisasta pois. Onneksi Joutsan rosterista löytyy mainioita paikkaajia ja Rasmus Kemppainen täydensi isoveli Luukaksen, Valtteri Virtasen ja Rivo Sieväsen muodostaman nelikon.

Pojat juoksivat ensin ”lyhyellä varotusajalla” 4x 80m aitajuoksuviestin. Aitomista ei olla paljoa harjoiteltu ja pientä luontaista jäykkyyttäkin pojista löytyy sopivasti. Aitominen kolmella askeleella kuitenkin pääsääntöisesti sujuu ja se sujuvoittaa menoa. Ilman suurempia kolhuja pojat aitoivat maaliin saaden loppuajan 59,63 ja ”aituritaituri” arvonimen.

Pikaviestissä piti olla mukana Lahden Ahkeran ja Orimattilan Jymyn poikein joukkueen. Valitettavien poisjääntien vuoksi joukkueita ei kuitenkaan lähtöpaikalle päässyt muita kuin Joutsan Pommin pojat. Pojat kiittivät ja kiitivät mestaruuteen vailla vastusta ajalla 52,52. Sointuva loppuaika, joka olisi voinut olla kovempi ilman ensimmäisen vaihdon pysähtymistä. Tärkeintä oli kuitenkin ehjä vaihto ja kapulan maaliin saanti.

Tytöt juoksivat 4x100m viestin. Joukkue oli juoksujärjestyksessä: Fiona Flink, Olivia Fagerholm, Aada Simola ja Veera Reponen. Tytöt vaihtoivat todella varmasti ja kun lopussa Veera ohitti jälleen edelläjuoksijan niin maalissa saatettiin todeta joukkueen nappaavan mitalit kolmannella sijallaan. Mutta miksi kakkosvaihdossa heilutettiin keltaista lippua juoksun jälkeen? Asia selvisi ennen palkintojen jakoa; Lahden Ahkeran tyttöjoukkue oli hylätty vaihtorikon vuoksi. Jälleen saatiin todeta viestin olevan oma ja vaihteleva kisansa. Näin Joutsan tyttöjen joukkue pokkasi kaulaansa tyytyväisenä hopeamitalit.

Edustavaa toimintaa ja hyvää menestystä viikon sisään Joutsan joukkueilta!