Benedict Seppälä sm-kisoissa Kuortaneella

Tälle kaudelle keihääseen panostanut Benedict Seppälä osallistui P16 -sarjan keihääseen Kuortaneella 11.-13.8. järjestetyissä 16-17 vuotiaiden sm-kisoissa.

Benen kesä on ollut hieman hankalampi. Pientä tekniikkamurhetta sekä edellisen vuoden alaselkäongelmien tuomaa varovaisuutta on ollut heitossa. Siksi ennätys 700 gramman keihäällä ei ole vielä kauden aiemmissa kisoissa parantunut. Kuortaneella nuoret miehet heittivät huikean kisan heti aamulla sunnuntain ensimmäisenä loppukilpailulajina klo 10. Kisan jälkeen saatiin todeta, että kaikkiaan 12 kilpailijaa kaikkiaan 16:sta oli heittänyt uuden ennätyksensä. Näihin kisailijoihin kuului myös Bene, jonka ennätys tällä välineellä on nyt 53,85. Tässä hyvätasoisessa kisassa se riitti nyt sijaan 12. Kisan voitti Lehtimäen Jyskeen Roope Mäkipelto tuloksella 66,86. Vielä kuudennenkin heittäjän tulos oli yli 60 metriä ja Benen hyvät treenikaverit talven leireiltä ylittivät myös kuudenkymmenen metrin rajan. Juho Soikkeli Valkealan Kajosta nakkasi 61,62 ja Aleksi Kinnunen Suolahden Urhosta (Konnevedellä asustaa kylläkin) tuloksen 61,16. Tulokset molempien ennätyksiä toki.

Bene on muuttanut Helsinkiin opintojen vuoksi ja syksyn aikana hän aloittaa harjoittelun Ilpo Hanhisalon opastuksessa. Ilpolla on vankka keihäänheittäjän ja -valmentajan tausta ja oma Pietari -poika harjoittelee ja kilpailee Benen kanssa samassa sarjassa.